Cele mai eficiente solutii ecologice pentru incalzirea locuintei - Woman2woman.ro


Cele mai eficiente solutii ecologice pentru incalzirea locuintei

By on octombrie 20, 2022

mancare de post

Share Button

Centralele pe peleti si panourile fotovoltaice sunt in prezent cele mai eficiente solutii ecologie pentru a incalzi o casa, iar tot mai multi dezvoltatori le iau in considerare. Ambele tehnologii asigura energie regenerabila, sunt prietenoase cu mediul, fiabile si eficiente. Chiar daca implica costuri initiale de instalare, se vor amortiza repede si, in timp, te vor ajuta sa faci economii considerabile cu factura de energie.

Sistemele de incalzire pe peleti – beneficii

Proprietarii de case care au apelat la sistemele de incalzire care folosesc peleti brad au numeroase avantaje. Pe langa faptul ca acestea au un impact redus asupra mediului, sunt comparabile ca functionalitate, randament si intretinere cu sistemele de incalzire pe gaz. Centralele pe peleti elibereaza cu pana la 15% mai putin CO2 decat sistemele care functioneaza cu combustibil fosil si neregenerabil.

Pentru ca peletii sunt de fapt aschii de lemn si rumegus comprimate bine, dupa ardere produc foarte putina cenusa, de aceea, cuptorul trebuie curatat mai rar. Lemnul este o resursa regenerabila si durabila, este printre cele mai ieftine forme de combustibil si usor de folosit. Sistemele de incalzire cu peleti trebuie alimentate rar si chiar pot fi dotate cu un sistem automat de alimentare.

Energia solara termica – o alternativa convenabila pentru producerea de apa calda

Pentru a eficientiza energetic o casa poti sa iei in considerare instalarea instalatiilor de energie solara termica. Acestea sunt formate din mai multe componente si pot genera atat apa calda, cat si energie electrica. Vei avea nevoie de colectori solari, sisteme de stocare, sistem de pompare si invertoare panouri fotovoltaice.

Conectat la sistemul de incalzire central al casei, acesta va alimenta cu apa calda gospodaria fiind un suport suplimentar eficient pentru incalzirea locuintei. Colectorii solari sunt montati pe acoperis si permit energiei solare sa ajunga in rezervorul de stocare solara care poate mentine temperaturile timp de cateva zile. Sistemul de energie solara termica poate reduce costurile de incalzire si de apa calda cu pana la 50%.

Sistemele hibride de incalzire – sisteme de care poti beneficia tot anul

Un sistem de incalzire care are la baza energia regenerabila este ecologic, extrem de eficient si convenabil pe termen lung si poate beneficia de subventii si finantare din partea statului. In prezent, se cauta solutii sustenabile care sa faciliteze renuntarea la combustibilii fosili, iar dezvoltatorii de imobiliare si proprietarii de case raspund cu entuziasm la adoptare solutiilor ecologie si sustenabile.

Totusi, din cauza conditiilor meteorologice, sistemele de incalzire bazate pe resurse regenerabile precum energia solara, nu sunt 100% fiabile. De aceea, sistemele hibride de incalzire care implica doua sau chiar mai multe tipuri de resurse care se pot instala si exploata in paralel, devin solutia optima. De exemplu, daca instalatia de energie solara termica nu mai da randament iarna cand lumina soarelui este mai redusa, se pot folosi sistemele de incalzire pe peleti.

Share Button

LASA UN RASPUNS

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *