Cele mai ciudate comportamente ale cainilor si pisicilor - Woman2woman.ro


Cele mai ciudate comportamente ale cainilor si pisicilor

By on martie 22, 2024

mancare de post

Share Button

Pisicile si cainii, acesti companioni indragiti si adesea imprevizibili, au delectat oamenii de secole cu comportamentele lor unice si adesea ciudate. Din obiceiurile lor surprinzatoare pana la talentul lor de a ne face sa radem sau sa ne minunam, lumea felinelor si a cainilor este plina de povesti nebanuite. In acest articol, exploram unele dintre ciudateniile mai putin cunoscute si minunile aduse de aceste creaturi speciale.

Cele mai ciudate comportamente ale cainilor si pisicilor

Ciudatenii ale pisicilor

Piscile si cutiile

Pisicile par sa aiba o obsesie pentru cutii, indiferent de marime sau forma. Desi motivele raman invaluite in mister, se crede ca aceasta preferinta provine din instinctul lor de a se simti protejate si ascunse.

Fixatia pentru laserul

Pisicile pot deveni complet absorbite de un punct de lumina rosie, cum ar fi cel proiectat de un pointer laser. Cu miscari rapide si sarituri, ele incearca in zadar sa prinda acest punct, insa reactia lor este intotdeauna adorabila si distractiva.

Ritualurile de ingrijire

Pisicile petrec o cantitate considerabila de timp ingrijindu-si blana, dar pot deveni excesiv de atente cu acest aspect. Fenomenul cunoscut sub numele de „tricofagie” se refera la obiceiul pisicilor de a se linge in exces, in unele cazuri ducand la formarea ghemotoacelor de blana in stomacul lor.

Ciudatenii ale cainilor

Dansul vesel al cainelui

Cainii se pot angaja intr-un dans vesel si inconfundabil numit „zoomies”. In aceste momente, ei alearga in cerc sau in zigzag cu viteza maxima, aratandu-si bucuria lor intr-un mod cu adevarat unic.

Mancatul imaginar

Cainii pot incepe brusc sa linga sau sa muste aerul fara niciun obiect vizibil in fata lor. Aceasta ciudatenie este cunoscuta sub numele de „air snapping” si poate fi un semn al bucuriei sau al jocului excesiv.

Perceptia interesanta a oglinzilor

Multi caini reactioneaza ciudat atunci cand se vad in oglinda. Unii incearca sa interactioneze cu „alt caine”, in timp ce altii par sa fie confuzi sau chiar speriati de reflexia lor.

Sursa: blanitza.ro

Share Button

LASA UN RASPUNS

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *