Cel mai bine platite locuri de munca din Romania. Iata cine poate castiga pana la 4000 de euro lunar - Woman2woman.ro


Cel mai bine platite locuri de munca din Romania. Iata cine poate castiga pana la 4000 de euro lunar

By on October 28, 2019
Share Button

Piata locurilor de munca din Romania este una extrem de dinamica. Din ce in ce mai multe locuri de munca apar pe site-uri de specialitate in marile orase, iar salariile au un trend crescator de la an la an. Daca in urma cu 10 ani salariul minim depasea cu greu 150 de euro, iata ca azi salariul minim brut este de peste 450 de euro. Insa oamenii calificati aflati in pozitii interesante si competitive pot castiga mult mai mult in Romania.

Cel mai bine platite locuri de munca din Romania. Iata cine poate castiga pana la 4000 de euro lunar

Cel mai bine platite locuri de munca din Romania. Iata cine poate castiga pana la 4000 de euro lunar

Cauti si tu un job bine platit? Iata care sunt domeniile si meseriile cel mai bine platite la momentul actual in Romania, cu un orizont de dezvoltare extrem de promitator pe urmatorii ani.

Conform topurilor realizate de diverse site-uri de specialitate, iata 5 dintre cel mai bine platite locuri de munca din Romania!

  1. Postul de Specialist Riscuri sau Manager de Portofoliu in institutiile bancare

Daca in 2018, conform paylab.ro  un specialist riscuri intr-o banca aflata in Romania castiga in medie un salariu de 1107 euro, in acest an se poate astepta la o crestere de pana la 20% a venitului pentru acest post. In acelasi timp, un manager de portofoliu poate castiga peste 1200 de euro lunar, iar managerii cu peste 5 ani de experienta se pot astepta la salarii de peste 3000 de euro lunar. Domeniul financiar bancar este in top 3 cel mai bine platite din Romania.

  1. Postul de programator

In 2019 Romania a ajuns un adevarat pol de dezvoltare in IT. Un programator castiga pana la 1500 de euro net, in timp ce un director IT poate castiga pana la 1996 euro net. Un manager de top intr-o organizatie IT din Romania poate depasi chiar suma de 4000 de euro lunar. Domeniul IT este la momentul actual cel mai bine platit in Romania.

  1. Asigurari – Consilieri vanzari si Consultanti financiari

Salariile pentru posturile de consultanti vanzari pot fluctua destul de mult, depinzand de aria in care activeaza. Insa in domeniul asigurarilor, consilierii de vanzari pot ajunge si la salarii de 900 euro lunar. In acelasi timp, intr-un domeniu apropiat, in banking, un director financiar poate castiga peste 2000 de euro pe luna.

  1. Joburile BPO – diretorii de centru telefonic si Directorii din customer service

Desi un analist servicii client poate castiga circa 800 de euro lunar, directorii din aceasta arie pot depasi salarii de 1500  sau chiar 2000 de euro lunar in functie de experienta. Un director de centru telefonic castiga in 2018 suma de 1136 euro net, in medie, ajungand in 2019 la o crestere de peste 30%.

5 Director de marketing – joburile in publicitate aflate si ele in top 5 cele mai bine platite

Un specialist in marketing in Bucuresti poate castiga circa 710 euro net, in timp ce un director de marketing din acelasi oras poate depasi salariul de 1188 euro net. Iar un director la o multinationala cu sediul in Romania poate ajunge chiar si la salarii de 2188 de euro net. Joburile in publicitate sunt si ele extrem de bine platite. La fel de mult poate castiga si un brand manager sau un account manager cu experienta de peste 10 ani in domeniu.

Asadar, daca esti in cautarea unor locuri de munca decente, cu un salariu extrem de avantajos, domenii precum cel financiar, asigurarile, contabilitatea, marketingul si bineinteles, domeniul IT, sunt cele aflate la mare cautare. In plus, in aceste domenii, cresterile salariale sunt extrem de consistente. Iar in domeniul IT te poti astepta chiar la mai multe cresteri salariale intr-un an. 

Share Button

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *