Ce tipuri de evenimente corporate poate organiza o companie - Woman2woman.ro


Ce tipuri de evenimente corporate poate organiza o companie

By on September 23, 2021

mancare de post

Share Button

Evenimentele de tip corporate sunt foarte intalnite in general in cadrul companiilor mari, care doresc sa realizeze mai multe tipuri de intalniri cu un caracter mai mult sau mai putin formal. Astfel, fiecare companie care doreste sa isi pregateasca angajatii in vreun fel ori sa prezinte o lansare de produse si de servicii la un alt nivel decat in mediul online, poate sa apeleze la evenimentele de tip corporate.

Exista mai multe tipuri de evenimente pe care le poate organiza o companie, in functie de scopul pe care si-l propune. Acestea pot fi:

Lansare de produs

Daca o companie lanseaza un nou produs sau un serviciu, o modalitate de a-l promova direct clientilor sau investitorilor ori angajatilor este prin intermediul unui eveniment corporate. Aici vor avea loc prezentari in cadrul carora produsele vor fi expuse apeland la servicii de inchirieri panouri led pentru a putea fi vizibile in toata sala, mai ales daca aceasta este de dimensiuni mai mari. In cadrul acestui eveniment este necesara pregatirea tuturor momentelor pentru ca invitatii sa fie atenti si sa inteleaga produsul/serviciul.

Traininguri pentru angajati

Pentru a face anumite traininguri pentru angajati poate fi util mai degraba sa se organizeze un eveniment de tip corporate. Astfel, acestia se vor si cunoaste mai bine intre ei si vor intra in spiritul culturii companiei mai usor. Avantajul este ca se pot prezenta materialele intr-un mod mai simplu, catre un numar mare de persoane in acelasi timp. Se pot organiza si parti practice la care sa participe toti.

Conferinte sau seminarii

Atunci cand se doreste un eveniment cu o anumita tematica se poate recurge la o conferinta, un alt tip de eveniment corporate pentru companii. Avantajul este ca se pot invita mai multi experti care sa discute despre tema aleasa. In general, prezentarile sunt interactive la acest tip de evenimente.

Team Building-uri

In locul team building-urilor organizate la munte sau la mare, se pot organiza si sub forma de evenimente in orasul din care face parte compania. Cu un plan bine pus la punct in ceea ce priveste desfasurarea activitatilor, acest tip de intalnire intre angajati ii va ajuta sa consolideze mai bine relatiile intre ei si intre departamente.

Meeting-uri cu parteneri de afaceri

Intalnirile din cadrul unei companii cu alti parteneri sau potentiali parteneri de afaceri se pot organiza si intr-un eveniment de tip intalnire de afaceri. Aceasta este sub forma unei sedinte mai lungi desfasurate in afara sediului companiei. De preferat este ca sala pentru evenimente sa fie organizata intr-un stil mai business si sa aveti disponibile materiale de prezentare pentru a putea avea o intalnire cat mai reusita.

Targuri si expozitii

In cazul in care o companie vrea sa isi expuna produsele, de exemplu, poate face acest lucru organizand un targ sau o expozitie la care pot participa clienti sau mai multe companii. Acest tip de eveniment necesita implicarea intregii companii si necesita timp si un buget bine stabilit.

Petreceri aniversare sau de sezon

Fie ca este sfarsitul anului, se apropie sarbatorile de Paste ori este ziua companiei, se poate organiza acest tip de petrecere pentru toti angajatii din firma. Este vorba despre o petrecere mai putin formala, scopul fiind acela de a petrece si de a socializa.

Share Button

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *