Ce tipuri de credite poti sa contractezi in functie de nevoile tale – Woman2woman.ro

Ce tipuri de credite poti sa contractezi in functie de nevoile tale

By on April 19, 2019
Share Button

Te afli in situatia in care ai un impas financiar si nu stii la cine sa apelezi? Sau pur si simplu vrei sa achizitionezi un produs pe care nu ti-l permiti cu banii jos? Atunci te poti gandi la posibilitatea de a contracta un credit de la o banca sau de la o institutie financiara nebancara. In ziua de astazi, poti sa apelezi destul de usor la credite deoarece in unele cazuri nu se solicita foarte multe documente doveditoare ale venitului. Regula principala desigur este sa ai venituri raportate la ANAF.

Ce tipuri de credite poti sa contractezi in functie de nevoile tale
Ce tipuri de credite poti sa contractezi in functie de nevoile tale

In functie de nevoile pe care le ai poti sa contractezi un anumit tip de credit care ti se potriveste cel mai bine. Daca nu esti sigura de acest lucru, mai jos poti sa vezi tipurile de credite care se potrivesc cu posibile nevoi ale tale.

Card de cumparaturi

Vrei sa iti cumperi electrocasnice, mobila sau articole vestimentare in rate? Atunci poti sa te gandesti la un card de cumparaturi. Exista multe magazine de unde poti sa faci cumparaturi in rate fara dobanda destul de simplu si rapid, fie din magazin sau chiar online. Important este sa achiti la timp rata pentru a nu plati dobanda. Desigur, poti sa scoti si bani de pe acest card, insa cu dobanda pe care o stabileste fiecare banca in parte.

Cel mai usor poti sa obtii un card de cumparaturi de la banca unde ai deja cardul de debit. Daca esti interesata sa iti deschizi un card de debit sau sa ti-l schimbi pe cel actual, pe bcr.ro gasesti mai multe tipuri de astfel de carduri cu diferite avantaje

Credit de nevoi personale

Daca vrei sa iti renovezi casa, sa iti iei o masina sau sa faci alte achizitii fara a te constrange parteneriatele de la cardurile de cumparaturi, poti sa optezi pentru un credit de nevoi personale. Este unul dintre cele mai cunoscute credite si care se acceseaza pentru orice situatie care nu include achizitionari cu sume foarte mari. Avantajul este ca iti poti planifica o rata lunara fixa iar unele banci iti ofera posibilitatea unei dobanzi mai mici daca primesti salariul intr-un cont deschis la ei.

Descoperire de cont

Ai nevoie sa stii ca ai niste bani pusi de-o parte in situatii de urgenta? Atunci poti sa apelezi la descoperirile de cont care se potrivesc in aceste situatii neprevazute.

Descoperirea de cont mai poarta numele si de overdraft si se refera la un tip de credit pe care banca il poate acorda atunci cand ai un card de debit. Ti se stabileste un plafon stabilit de banca, de exemplu cei de la BCR au o limita de pana la patru salarii pe care ti le pot acorda. In plus, banii pe care ii folosesti nu trebuie sa ii justifici in vreun fel. Limita aceasta de credit poate sa fie folosita in momentul in care banii de pe cardul de debit au fost consumati. Rambursarea descoperirii de cont se face prin alimentarea cardului. Mai multe detalii despre descoperirile de cont poti sa afli chiar aici.

Credit ipotecar sau credit pentru prima casa

Atunci cand vorbim despre achizitionarea unei locuinte nu ne mai putem gandi la un credit de nevoi personale sau la o descoperire de cont. In acest caz putem sa apelam la credite precum cel ipotecar sau cel pentru prima casa. Pentru cel ipotecar este necesar sa ai un avans incepand de la 15% din valoarea totala a locuintei iar in cazul primei case un avans de minim 5%.

Credite rapide

Acestea se mai numesc si credite nebancare pentru ca se acceseaza de la IFN-uri si constau in obtinerea de sume mici pe o perioada scurta de timp. Se pot obtine chiar si in aceeasi zi in care aplici pentru ele iar banii se trimit in contul tau. Este ideal pentru a rezolva probleme rapide pentru care nu ai o alta solutie.

Credite auto

Daca vrei sa iti cumperi o masina poti sa contractezi un credit auto care presupune trei tipuri de finantari: leasing auto, credit auto accesat de la dealerii de masini sau credit auto direct oferit de banca. In cazul acestui credit poti sa oferi garantie chiar masina pe care o cumperi. La fel ca si la prima casa un reprezentat al firmei de unde vrei sa iei creditul va evalua valoarea masinii alese.

Share Button

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *