Ce semnifica superstitia pisicii negre - Woman2woman.ro


Ce semnifica superstitia pisicii negre

By on May 6, 2016
Share Button

«Atentie, aduce ghinion!» Cine nu a pronuntat acest avertisment sau auzit despre superstitia pisicii negre? Iti plac pisicile, dar ai avea retineri daca ar trebui sa adopti un pisoias negru? Daca ti se intampla sa iti taie calea o pisica neagra crezi ca vei avea o zi ratata si lasi totul balta? Care este semnificatia acestei superstitii si cat adevar este in aceste temeri, vei afla din acest articol.

superstitii pisica neagra

Superstitia pisicii neagre: semnificatii

Potrivit definitiei comune, o persoana superstitioasa, vede semne bune sau rele in anumite fapte sau intamplari si crede ca viata poate fi afectata de acestea.

Semnificatia acestei superstitii a pisicii negre ramane obscura. Pana una alta, exista obisnuinta de a spune ca o pisica neagra ne aduce ghinion. Exista si credinta ca ea aduce noroc, in anumite culturi. Despre o pisica alba in intregime, se poate spune ca reprezinta un adevarat talisman care aduce noroc celui care o are.

Cu toate acestea, cei mai multi dintre noi cred ca prezenta micului nostru amic cu labute negre nu ne avantajeaza, stricandu-ne socotelile. Pentru unii, pisica neagra ar fi chiar incarnarea diavolului. Originile acestei superstitii sunt foarte indepartate, aproape ca nici nu mai stim de unde au aparut, astfel incat sa le oferim credibilitate.

Iti este frica de pisicile negre?

Superstitia pisicii negre: ce se intampla daca o intalnesti

In Japonia este foarte populara legenda pisicii vampir din Nabeshima: O Toyo, o fata frumoasa, promisa printului Imperiului, se simtea spionata de o pisica mare, in timpul somnului. Intr-una din seri, cand s-a trezit brusc, pisica neagra a sarit la gatul fetei si a omorat-o, ca apoi sa ii fure corpul. Poate de aici provine superstitia care ne indeamna sa ne ferim de orice pisica neagra.

Pentru egipteni, semnificatia pisicii negre care aduce ghinion este un pic diferita: pisica este animalul divin simbolizand puterile lui Ra, zeul soarelui si este asimilata diavolului. Si in Europa, ea este perceputa mai mult ca o creatura satanista.

Mai multe legende din Evul Mediu alimenteaza superstitia. In secolul al XII-lea, vrajitoarele se transformau in pisici si intrau noaptea in casele oamenilor, pentru a trezi copiii, care se puneau pe urlat. In acea perioada, daca detineai o pisica, puteai fi acuzat de vrajitorie si pedepsit.

Multe idei preconcepute despre pisici circula si astazi!

In Occident, pisica evoca ipocrizia si minciuna. In Turcia, pisica prevesteste o cearta. Americanilor nu le place sa intalneasca pisici, pentru ca anunta o zi proasta.

Englezii cred ca modelele imprimate pe haine, cu pisici, iti aduc noroc. Prezenta unei pisici negre in casa poate fi de folos pentru fata care vrea sa se marite, aducandu-i noroc.

Daca intalnesti o pisica neagra in prima zi a anului, vei avea 365 de zile de ghinion.

Sa vezi o pisica neagra la intrarea intr-un sat este semn de nenorocire.

Prezenta unei pisici negre langa un mormant semnifica ca sufletul acestui om s-a dus in Iad.

Exista si oameni care le apreciaza, de exemplu marinarii care se foloseau de pisici pentru a alunga sobolanii. Ei erau convinsi ca o pisica plasata la tarm, influenteaza vantul, necesar navigarii.

Tu te temi de pisica neagra sau crezi in superstitii? Poti afla de aici de ce credem in superstitii:

De ce credem in superstitii

Share Button

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *