Ce poti face pentru a depasi situatiile dificile in viata si pentru a fi fericita - Woman2woman.ro


Ce poti face pentru a depasi situatiile dificile in viata si pentru a fi fericita

By on November 18, 2021

mancare de post

Share Button

Viata nu este intotdeauna corecta si te vei intalni cu situatii dificile care te vor pune la incercare. Capacitatea de a accepta ceea ce se intampla si a merge mai departe se va dovedi extrem de utila, iar daca vei fi si bine informata si vei sti ce poti face si unde poti gasi ajutor, lucrurile vor fi mai usor de gestionat.

Recunoaste situatia si accept-o

Nu are rost sa adopti negarea cand te confrunti cu o situatie dificila de viata. Cu cat vei incerca mai mult sa eviti problema, cu atat va dura mai mult sa o rezolvi. Recunoaste situatia in care te afli, indiferent de modul in care te simti in legatura cu aceasta si fii pregatita sa ii faci fata cu capul sus. Chiar daca nu o poti schimba, recunoasterea ei te va ajuta sa o accepti si sa mergi mai departe.

De exemplu, daca suferi de o deficienta care te impiedica sa lucrezi, accepta acest lucru si obtine certificatele necesare pentru a beneficia de ajutor de handicap. Chiar daca este dureros sa stii ca te incadrezi la aceasta categorie, acceptand situatia vei putea sa ii faci fata mult mai bine.

Elaboreaza un plan

Braimstorming-urile sunt posibile metode pentru a face fata situatiilor dificile de viata. Astfel, poti descoperi ca ai mai multe optiuni decat credeai. Rezerva-ti timp pentru a te gandi la modul in care poti actiona in cazul unei situatii dificile si incearca sa intorci problema pe toate partile. Evita sa actionezi impulsiv si informeaza-te.

De exemplu, daca intampini dificultati la serviciu, o cerere de lichidare sau de demisie nu este cea mai buna solutie pentru ca te va pune in situatia in care nu vei mai putea beneficia de ajutor de somaj in viitor.

Cauta ajutor atunci cand simti ca este necesar

A cere ajutor in situatiile dificile denota putere si curaj. Nu te teme sa cauti ajutor si sa valorifici modurile diferite in care poti face fata unei situatii dificile in viata. Indiferent daca ai nevoie de un prieten care sa te ajute cu corectarea CV-ului sau de sprijin emotional din partea rudelor, alege sa vorbesti despre necesitatile tale si nu te astepta ca cei din jur sa ghiceasca de ce ai nevoie.

Spune-le oamenilor ce pot face pentru tine, roaga-i sa te ajute si ai sanse sa rezolvi problemele mai repede.

Schimba ceea ce poti schimba

Identifica ce iti sta in putere sa faci pentru a depasi anumite situatii si fa schimbarile necesare. De exemplu, daca ai fost concediata pe nedrept, nu-ti pierde timpul si energia cu sentimente de furie, ci incepe sa aplici pentru noi locuri de munca.

Nu uita ca daca nu poti schimba situatia, iti poti schimba atitudinea. De exemplu, daca suferi dupa decesul unei persoane dragi, nu poti face nimic pentru a o aduce inapoi, dar poti schimba modul in care percepi situatia. Este un proces de durata care necesita multa munca, dar care iti va aduce echilibrul si armonia interioara.

Dezvolta-ti abilitati care sa iti permita sa te adaptezi mai usor

Cand vei acceota ca situatia este nedreapta sigur te vei confrunta cu tristete, furie, frustrare si dezamagire si, daca nu vei stii cum sa le faci fata, iti poate fi foarte greu. 

Lucreaza la crearea unei mentalitati pozitive si dezvolta un plan de actiune care sa iti permita sa depasesti sentimentele negative. Schimba-ti stilul de viata, ai grija de tine, fa ceea ce iti place si investeste in dezvoltarea ta personala. Tine un jurnal, gaseste-ti un hobby, participa la activitati distractive si petrece timp de calitate cu cei dragi.

Orice ar fi incearca sa privesti situatia prin care treci ca pe o experienta care iti va fi de folos mai tarziu in viata. Ridica-te, cauta ajutor si reinventeaza-te ori de cate ori va fi necesar!

Share Button

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *