Ce masuri anti-COVID trebuie sa iei ca angajator - Woman2woman.ro


Ce masuri anti-COVID trebuie sa iei ca angajator

By on February 1, 2021

mancare de post

Share Button

Pandemia de COVID a schimbat vietile tuturor, incepand de la viata sociala pana la cea profesionala si traiul de zi cu zi. Cu toate acestea a fost necesar sa continuam ceea ce avem de facut, tinand cont de restrictiile impuse. Cea mai mare provocare am avut-o si o avem la locul de munca, mai ales daca este necesar sa chemi angajatii sa lucreze de la sediul firmei.

Dar cum ii protejam mai bine de COVID la munca? Daca vin zilnic la munca, nu exista riscul sa ia sigur COVID? Acestea sunt cateva dintre intrebarile pe care posibil ti le-ai pus daca esti angajator. Cu toate acestea exista niste reguli destul de simple de care sa tii cont pentru a preveni cat de mult poti infectarea angajatilor cu SARS-COV-2.

Ce masuri anti-COVID trebuie sa iei ca angajator

Ce masuri anti-COVID trebuie sa iei ca angajator

Asigura-le masti suficiente

Munca in colectiv poate creste riscul de aparitie a focarelor si a imbolnavirii de COVID-19. Tocmai de aceea, prima masura pe care trebuie sa o iei este sa te asiguri ca angajatii au masti si le folosesc conform indicatiilor. Nu uita sa mastile au o eficienta maxima timp de 4 ore si trebuie schimbate la acest interval. De asemenea, ia in calcul si timpul petrecut pe drumul catre si dinspre serviciu. 

Alege un dezinfectant care sa ii protejeze si impotriva virusurilor

Chiar daca au deja un obicei din a se spala pe maini cat mai des, inclusiv la serviciul este bine sa le oferi la fiecare birou un dezinfectant. Acesta trebuie ales cu grija, pentru ca majoritatea produselor sunt concepute doar pentru bacterii. Citeste bine eticheta produselor si sa se specifice ca este util si impotriva virusurilor.

Asigura-te ca se pastreaza distanta intre colegi

Majoritatea companiilor au implementat deja reguli de a tine cat mai la distanta angajatii, insa tine foarte mult si de ei cum se protejeaza. Astfel, tine cont de distanta sociala recomandata in fiecare zi pentru angajatii tai. Mai mult, daca sunt mai multi colegi in acelasi birou, aerisiti constant incaperea si dezinfectati-o.

De asemenea, poti opta pentru un program decalat al angajatilor, astfel incat birourile sa nu fie aglomerate, sau chiar pentru munca de acasa, daca e posibil.

Ajuta-i sa evite aglomeratia pe drumul spre si dinspre munca

Desi poate fi dificil sa evite aglomeratia de dimineata in drum spre munca, mai ales daca locuiesc intr-un oras aglomerat, poti sa incerci sa le oferi cateva sfaturi in privinta asta. De exemplu, sa aleaga un mijloc de transport cat mai liber, daca exista aceasta posibilitate. De asemenea, poti decala programul, daca e posibil, astfel incat angajatii sa poata evita orele de varf si aglomeratia.

Organizeaza liste pentru vaccinare

Afla din timp care sunt angajatii care doresc sa se vaccineze anti-COVID si pregateste o lista pentru a-i inscrie in program in momentul in care apar primele locuri in etapa III de vaccinare. Pentru ca inscrierea si rezervarea locurilor poate fi greoaie, poti aloca o persoana care sa se ocupe de programarea angajatilor care doresc sa faca vaccinul.

Afla ce spun autoritatile competente despre vaccinarea impotriva COVID-19 in acest articol.

Share Button

One Comment

  1. Oana

    February 4, 2021 at 1:51 pm

    Foarte bun articolul, multumesc pentru recomandari!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *