Ce mai faci? Esti bine? Sper ca ti-ai facut anul acesta testul papanicolau! - Woman2woman.ro


Ce mai faci? Esti bine? Sper ca ti-ai facut anul acesta testul papanicolau!

By on October 9, 2018
Share Button

Ai aflat ca boala secolului, reprezentata de cancerul de col uterin, nu este doar una dintre cele mai usor depistabile afectiuni, ci mai ales una dintre cele mai tratabile forme de cancer daca e descoperita la timp? Redu sperantele unei boli care poate avansa usor si fa-ti preventiv testul Papanicolau o data pe an pentru a spori sansele de vindecare cu pana la 94%.

Ajuta Romania sa nu mai fie in top la capitolul mortalitate cauzata de cancerul de col uterin in Europa. Ajuta-te pe tine si pe femeile dragi tie sa preveniti aparitia acestui personaj negativ in vietile voastre fericite. Ajuta medicii de la Clinica Medicala Romgermed sa te ajute cu ajutorul unui test Papanicolau.

Nu merge pe premisa ca n-are cum sa ti se intample tie daca nu faci testul Papanicolau

De ce sa risti cand poti sa previi? In urma unor studii, s-a constatat ca tot mai multe dintre femeile din mediul rural, care nu au acces la informatii, nu-si fac analize ginecologice periodic. Cu toate acestea insa, un numar destul de mare al femeilor din mediul urban refuza sa-si efectueze anual un test Papanicolau. Insa sunt si femei care anticipeaza orice afectiune si efectueaza testul Papanicolau in mod regulat. Tu in ce categorie te incadrezi?

Inca n-ai aflat cum testul papanicolau iti poate salva viata?

Ei bine, acesta poate fi de mare ajutor datorita faptului ca identifica cele mai mici semne ale aparitiei cancerului de col uterin. Vorbim de infectii sau de celule cervicale care au un comportament anormal.

Ce e foarte important de stiut, este ca ele se pot transforma rapid in celule canceroase daca nu primesc tratament corespunzator. Cand medicul cerceteaza fisa de analize si iti spune ca rezultatele sunt anormale, nu te gandi imediat la ce e mai rau. In multe dintre cazuri, poate fi vorba doar de o mica afectiune a colului uterin ce trebuie tratată.

In cazul in care, rezultatele testului Papanicolau sunt putin confuze ori informeaza asupra unei mici modificari la nivelul celulelor din colul uterin, medicul ginecolog te va sfatui, cel mai probabil, sa repeti testul Papanicolau.

Pe de alta parte insa, daca apar modificari semnificative asupra celulelor colului uterin, se vor face o serie de teste suplimentare, dintre care le mentionez pe cele mai importante:

  • Unul dintre ele ar fi colposcopia. Aici, medicul are nevoie de un colposcop pentru a observa in detaliu ce se intampla cu celulele din interiorul vaginului si cele ale colului uterin;
  • Un chiuretaj endocervical este si el, de asemenea, foarte important in procesul de analize medicale. In cazul unei astfel de interventii, medicul se foloseste de un esantion de celule ce provin din canalul endocervical. Nu trebuie sa-ti faci griji, tot procesul se realizeaza cu ajutorul unui mic instrument de forma unei linguri. Acest instrument se numeste chiureta;
  • Pentru ca intreg setul de analize sa fie complet, medicul va poate recomanda efectuarea unei biopsii. Aici, medicul preleveaza un alt esantion din tesutul cervical. Esantionul respectiv, odata prelevat, se trimite catre un alt laborator mult mai specializat cu scopul de a fi studiat in amanunt la microscop.

Asa cum am mentionat si mai sus, abia dupa efectuarea acestor teste suplimentare se poate stabili un diagnostic si un tratament corespunzator.

Deci? Tu ce spui? Cand ti-ai efectuat ultima oara un test Papanicolau?

Cand ai fost ultima oara intr-o clinica specilizata? Si mai ales, ce clinica? Ai incercat serviciile clinicii Romgermed din Bucuresti? Ei bine, poti incerca sa stabilesti o programare cu medicii de aici si ei o sa te lamureasca despre cum iti poti face un test Papanicolau in speranta ca vei elimia 100% sansa oricarei aparitii de cancer al colului uterin.

Ce mai astepti? Ne vedem pe Calea Plevnei, nr. 137 C, in Sector 6 din Bucuresti pentru a ne asigura cu totii ca esti bine.

Ai grija de tine! Ai grija de sanatatea femeilor dragi tie si informeaza-le in legatura cu importanta testului Papanicolau. De tine are grija Clinica Medicala Romgermed din Bucuresti

Share Button

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *