Ce job alegi in functie de personalitate - Woman2woman.ro


Ce job alegi in functie de personalitate

By on October 22, 2018
Share Button

Cand te afli la inceput de drum, in cariera, sa alegi un job in functie de personalitatea ta este un pas important. Indiferent ca iti doresti sa creezi ceva special, sa iti extinzi aria de cunostinte ori sa castigi multi bani, alegerea unui job este un factor decizional in viata ta. Un start bun in viata profesionala te ajuta sa-ti clarifici mai bine drumul pe care doresti sa te indrepti.

Pentru a afla care este jobul ideal in functie de personalitate poti face anumite teste de personalitate, realizate de specialisti in domeniu sau poti afla mai multe detalii din acest articol.

 

Iata ce job sau functie ti se potriveste in functie de personalitatea ta:

Functiile manageriale, daca esti rapid in decizii

Esti genul care poate lua decizii rapid si realist? Specialistii sunt de parere ca ti se potriveste un business ca agent de asigurari, farmacist, avocat sau judecator. In general, functiile care presupun multa responsabilitate si riscuri sunt destinate celor care au abilitati decizionale, reactii rapide si rezistenta mare la stres. De asemenea, ti s-ar potrivi si antreprenoriatul, asa ia in calcul aceste idei de afaceri.

Joburile medicale, persoanelor altruiste

Esti mai altruist din fire, iti place sa oferi ajutor fara sa ti se ceara si in plus, esti o persoana sociabila? Cariera care ti se potriveste manusa este in sectorul medical, ca asistent medical, voluntar, medic sau ca reprezentat de vanzari.

Invatator sau dentist, daca esti muncitor, determinat

Daca esti  o persona modesta si ai  dorinta de munca determinata, iti place sa-i ajuti pe cei din jur, ti se potriveste cariera de invatator, bibliotecar sau dentist.

Detectiv sau antrenor sportiv, daca ai o fire pragmatica

Daca esti genul care ia in considerare doar utilitatea practica a lucrurilor, esti pragmatic, ti se potriveste meseria de detectiv, antrenor sportiv sau investitor.

Educator sau psihoterapeut, daca ai o fire vesela si sociabila

Daca ai o fire vesela, careia ii place sa interactioneze cu ceilalti ti se potrivesc meseriile de psihoteapeut, pentru consilierea copiilor, actor, designer de interior sau medic de familie.

Economist sau pilot, meserii destinate persoanelor deschise, comunicative

Iti place sa actionezi in favoarea conversatiilor si esti o persoana deschisa la nou, atunci poti deveni inginer civil, economist, pilor sau medic pe ambulanta ori UPU.

Investitor sau director, business-uri potrivite celor mai creativi

In cazul in care iti place sa creezi ori sa faci lucrurile in felul tau, ti se potrivesc business-urile de investitor, director, economist sau designer de interior.

Avocat, meserie potrivita celor cu firi analitice

Analizezi si comunici usor, gandesti logic si ai mereu metode strategice de rezolvarea a oricarei probleme, atunci poti deveni avocat, manager sau director.

Fashion designer sau terapeut, meserii potrivite persoanelor sensibile

Daca ai un  grad de sensibilitate mare si iti doresti sa ajuti persoanele din jurul tau, poti alege un business de terapeut, proprietar de magazin online sau fashion designer. Afla si tu care sunt cele mai profitabile business-uri online.

Resurse umane sau publicitate, joburi potrivite celor care iubesc oamenii

Daca iti place sa interactionezi cu oamenii, debordezi de energie si ai diplomatie, domeniile ca publicitatea, corporatiile sau resursele umane sunt cele care ti se potrivesc. Poti fi si specialist in relatii publice sau in marketing.

Antreprenor sau director de marketing, joburi potrivite persoanelor creative

Personalitatilor creative, dispuse la noi provocari si care dau randament in situatii limita, li se potrivesc business-urile de director de publicitate, antreprenor, consultant politic, director de marketing sau director in publicitate. Daca iti doresti sa fii antreprenor, axeaza-te pe o afacere care presupune investitie zero la inceput si este profitabila in prezent. Iata mai multe detalii despre cele mai profitabile idei de afaceri online.

Manager in relatii cu clientii sau terapeut, daca esti calm si integru

Daca esti o persoana calma, creativa, job-urile care se muleaza cu personalitatea ta sunt cele de terapeut, agent de reurse umane, consultant de dezvoltare organizationala ori manager in relatiile cu clientii.

 

Tu ce job iti alegi?

 

Share Button

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *