Ce efecte pot avea bijuteriile din aur asupra sanatatii tale - Woman2woman.ro


Ce efecte pot avea bijuteriile din aur asupra sanatatii tale

By on May 12, 2021

mancare de post

Share Button

Aurului este unul dintre cele mai apreciate metale din intreaga lume si din care s-au confectionat numeroase bijuterii valoroase inca de la inceputul primelor civilizatii aparute pe Pamant. Este considerat si in ziua de astazi un obiect de lux care are o latura estetica de neegalat comparativ cu alte accesorii din alte materiale.

Ca si alte obiecte vestimentare sau accesorii pe care le porti, chiar si aurul poate sa iti influenteze starea de sanatate, atunci cand porti o bratara fixa aur, niste cercei sau un lantisor din aur. Astfel, bijuteriile ce sunt concepute din acest metal pretios nu sunt purtate numai pentru eleganta si stil. Aurul poate reprezenta si un impact important asupra starii tale de sanatate. Afla care sunt calitatile pe care aurul le are atunci cand este vorba despre felul in care actioneaza pozitiv asupra sanatatii si din punct de vedere energetic:

Te fereste de alergiile pielii

In primul rand trebuie sa stii ca aurul este un material ce are o compozitie chimica non-toxica, fiind un material 100% natural. De aceea este mult mai usor de acceptat de catre organism si nu provoaca alergii ale pielii cu simptome de mancarime si inrosire in special in locul in care se afla accesoriul.

In acelasi timp, se spune ca aurul este benefic si pentru tratarea pielii, in trecut acesta fiind folosit chiar pentru tratarea unor infectii. De aceea se foloseste aurul de catre dermatologi in diferite tratamente pentru vindecare a pielii, un ingredient care poate sa ajute persoanele cu piele sensibila.

Ajuta la eliminarea stresului si a anxietatii

Cu siguranta nu exista o zi sau o situatie in care sa nu ne stresam macar putin sau perioade in care sa ne simtim anxiosi. Se spune ca atunci cand purtam bijuterii din aur, aplicate direct pe piele, ajuta pentru reglarea tensiunii arteriale si astfel ne ajuta sa ne calmam.

Acest metal pretios are capacitatea de a stimula cresterea secretiei de serotonina, hormonul din organism responsabil cu starea de bine. Asadar, iti poti lua chiar si bijuterii ieftine din aur pe care sa le porti zilnic la munca sau prin oras daca iti doresti sa previi stresul intr-o zi mai aglomerata.

Intareste imunitatea

Daca porti constant bijuterii din aur vei constata faptul ca acestea te protejeaza impotrivta infectiilor si astfel contribuie la intarirea sistemului imunitar. Ideal ar fi ca bijuteria din acest metal de lux sa fie cat mai apropiata de piele pentru a putea avea efect in timp asupra organismului tau.

Trateaza simptomele de artrita

Un alt beneficiu pe care aurul il poate oferi sanatatii noastre se refera la faptul ca poate sa amelioreze simptomele celor care sufera de artrita. Printre cele mai comune sunt durerile de maini si picioare sau imposibilitatea de a folosi degetele. Bijuteriile din aur purtate constant vor reduce din aceste dureri, fiind o forma de tratament recunoscuta de anumiti cercetatori.

Ajuta la reglarea temperaturii corpului

Atunci cand te confrunti cu variatii ale temperaturii corpului cum ar fi frisoanele, aurul poate fi o solutie pentru a face fata acestor probleme. Metalul pretios are capacitatea de a regla intr-un mod cat mai natural temperatura din corp. Purtatul de bijuterii din aur in special de catre femeile aflate la menopauza si se confrunta cu bufeuri, poate fi benefic.

Share Button

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *