Bolile virale si simptomele lor - Woman2woman.ro


Bolile virale si simptomele lor

By on September 11, 2019
Share Button

Bolile virale apar din cauza infectiei cu un virus. Ele se impart in doua sectiuni diferite: usoare si severe. Tusea, raceala si gripa sunt afectiuni pe care aproape toti oamenii le au la un moment dat, acestea fiind considerate afectiuni virale usoare. Gripa aviara si infectia H1N1, varicela, zona zoster si HIV / SIDA, insa, sunt afectiuni virale severe.

Bolile virale si simptomele lor

Bolile virale si simptomele lor

Cum afecteaza virusii organismul uman

Existenta virusilor a fost descoperita in 1898, iar de atunci, pana in prezent, au fost evidentiate mai multe tipuri de virusi. S-a observat ca ei pot fi gasiti in fiecare parte a unui ecosistem, in functie de conditiile de mediu si de cele meteorologice.

Daca virusul ajunge in corpul uman, apare si boala virala. Acest lucru se poate intampla daca persoana a mancat un aliment contaminat, a baut apa contaminata sau a intrat in contact cu o persoana contaminata.

O parte din infectiile virale severe, cum ar fi HPV sau hepatita cronica (A, B, C, D, sau E) se transmit pe cale sexuala.

Simptomele bolilor virale

Persoana care sufera de o infectie virala va acuza febra, dureri de cap, dureri musculare, dureri ale corpului, oboseala si infectii ale tractului respirator superior.

  • Simptome gripa virala – stare de rau, frisoane, pierderea poftei de mancare, greata, varsaturi, probleme respiratorii si chiar diaree.
  • Simptome gripa stomacala – diaree severa, frisoane.
  • Simptome meningita bacteriana – durere de cap severa, rigiditate a gatului, febra foarte mare, frisoane, varsaturi puternice sub forma de jet, fotofobie si foniofobie (lumina si zgomotele deranjeaza), confuzie, convulsii, stare mentala alterata. Slabiciunea care se simte de obicei la fata sau pierderea senzatiilor in aceasta zona, sunt de asemenea semne de meningita. Uneori apar dureri articulare, inflamatii si eruptii care seamana cu vanataile.
  • Simptome hepatita cronica (A. B, C, D, E) – icter cauzat de bilirubina acumulata in tesuturile organismului (piele, albul din jurul ochilor), pierderea poftei de mancare (anorexie), greata si varsaturi, oboseala, durere in muschi si articulatii, nivel scazut de zahar in sange, insomnie, prurit (mancarimi ale palmelor si talpilor), limfadenopatie (inflamarea ganglionilor limfatici – axile, inghinal sau gat), slabiciune.

Transmiterea virusilor

  • Virusul HIV – sau virusul imunodeficientei umane, distruge celulele sistemului imunitar. El se transmite pe cale sexuala, prin laptele matern, prin saliva, siringi, etc.
  • Hepatita A si E – afecteaza ficatul ducand la inflamarea lui. Se transmit prin alimente si apa sau prin sex neprotejat.
  • Hepatita B – afecteaza si ea ficatul si se transmite prin sex neprotejat cu o persoana infectata.
  • Hepatita C – se transmite prin sange.
  • Virusul Nilului de Vest (WNV) – se transmite prin intepatura unui tantar infectat, transfuzii sau transplant de organe.
  • Virusul poliomielitic – se transmite prin aer din fecalele umane, distruge sistemul respirator si provoaca paralizie la nivelul picioarelor.
Share Button

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *