Beneficiile laptelui matern si al alaptarii la san - Woman2woman.ro


Beneficiile laptelui matern si al alaptarii la san

By on September 10, 2019
Share Button

Una dintre primele decizii pe care le vei lua in legatura cu bebelusul tau, este daca il vei alapta sau nu la san. Orice profesionist iti va spune ca laptele matern este cea mai sanatoasa hrana pentru noul nascut si ca alaptarea la san este metoda cea mai buna pentru hranirea micutului.

Unele dintre femei, insa, nu agreeaza deloc ideea hranirii bebelusului in acest mod, sau, nu au nimic impotriva alaptarii la san, dar trebuie sa revina la munca in doar cateva luni si decid sa folosesaca formula de lapte. Decizia iti apartine, dar este bine sa o iei in deplina cunostinta de cauza. In continuare vom prezenta cateva lucruri foarte importante despre laptele matern si despre alaptarea la san.

Beneficiile laptelui matern si al alaptarii la san

Beneficiile laptelui matern si al alaptarii la san

Laptele matern – cea mai buna hrana pentru bebelus

Cel mai hranitor lapte matern este colostrul, substanta pe care sanul o produce atat in timpul sarcinii, cat si imediat dupa nastere, timp de cateva zile pana la formarea laptelui.

In primele 6 luni de viata copilul nu are dezvoltat sistemul imunitar complet, iar laptele matern ii ofera toti anticorpii de care organismul lui are nevoie.

Laptele matern este hidratant, de aceea, un bebelus alaptat la san nu mai are nevoie de apa sau ceiut suplimentar.

Sistemul digestiv al unui nou nascut, inca imatur, digera mult mai bine laptele matern decat formula de lapte.

Despre alaptarea la san

Corpul tau va produce exact cantitatea de lapte de care are nevoie bebelusul. Cu cat copilul suge mai mult, cu atat organismul tau va produce mai mult lapte. De asemenea, daca necesitatile bebelusului scad, cantitatea de lapte produsa de corpul tau va scadea si ea.

Daca alaptezi, burtica ta revine mai rapid la dimensiunile dinainte de sarcina si pierzi in greutate mult mai repede.

Alaptarea este cel mai igienic si economic mod de a hrani un bebelus. Insa, daca pleci din localitate fara bebe si conservi laptele pentru cateva zile sau daca bebe consuma lapte praf, vei avea nevoie de biberoane, incalzitoare si sterilizatoare sau tetine.

Scaunul bebelusului alaptat la san nu miroase la fel de puternic ca cel al bebelusului alaptat cu formula de lapte.

Probleme frecvente care apar in cazul alaptarii la san

Daca esti la primul bebe, este foarte posibil ca alaptarea la san sa ti se para un pic dificila la inceput. Esti deja obosita in urma nasterii si corpul tau trece prin foarte multe schimbari hormonale. Pielea se intareste, de aceea utilizarea unui unguent pentru sfarcuri, care sa nu dauneze bebelusului, va fi necesara.

De asemenea, pentru a nu ajunge la mastita, trebuie sa te asiguri ca sanii se golesc la fiecare hranire. Acest lucru se realizeaza oferind ambii sani la fiecare masa. Asigura-te ca al doilea san de la care ai alaptat bebelusul la o masa, devine primul san la urmatoarea masa, pentru a nu ramane prea plin. Daca simti ca sanii nu s-au golit suficient si te dor, este recomandat sa folosesti o pompa pentru san pentru a rezolva problema.

Share Button

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *