Ai astm? Consuma fibre! - Woman2woman.ro


Ai astm? Consuma fibre!

By on June 10, 2013

mancare de post

Share Button

fibreAlimentatia saraca in grasimi si ogata in fibre ar putea ajuta bolnavii de astm, potrivit livescience.com. Cercetatorii au demonstrat faptul ca persoanele care sufera de astm ar putea sa isi imbunatateasca starea de sanatate daca reduc cantitatea de grasimi din dieta si consuma mai multe fibre. Efectul este vizibil chiar si in cazul consumului de 5 grame de grasimi in plus, respectiv 5 grame de fibre.

Chiar daca expertii au subliniat ca e vorba de o asociere si nu neaparat o cauzalitate, studiile pe animale au aratat faptul ca o alimentatie bogata in fibre este benefica pentru persoanele cu astm.

Cercetatorii care au analizat raspunsurile la chestionare prinvind alimentatia a 137 de persoane cu astm si 65 de persoane sanatoase au observat faptul ca persoanele cu un consum redus de fibre au avut o crestere a inflamatiior legate de astm, in vreme ce in cazul persoanelor cu o alimentatie saraca in grasimi si bogata in fibre s-a constatat o reducere a acestor inflamatii.

Studiul ar putea, de asemenea, sa ofere indicii privind legatura dintre astm si obezitate. Totusi, aceasta cercetare arata ca astmul nu este influentat neaparat de cantitatea de mancare, ci mai degraba de ceea ce contine alimentatia persoanei cu astm.

Sursa: Livescience.com

Share Button

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *