Ai achizitionat un apartament vechi? 4 investitii pe care trebuie sa le faci - Woman2woman.ro


Ai achizitionat un apartament vechi? 4 investitii pe care trebuie sa le faci

By on februarie 21, 2023

mancare de post

Share Button

Sa iti cumperi o casa ori un apartament poate fi o adevarata bucurie, insa si un efort. Si nu vorbim doar despre efortul financiar. Dupa cumpararea unui apartament intr-un bloc vechi, e nevoie sa investesti in cateva obiecte, pentru a te asigura ca nu vei avea probleme in viitorul apropiat.

Vasul de toaleta si capacul pentru wc

E necesar si din punct de vedere igienic, insa e bine sa te asiguri de la inceput ca atat vasul de toaleta, cat si capacul sunt noi si perfect functionale. Un vas de toaleta vechi poate avea mici fisuri care iti vor da batai de cap si prin care se poate scurge apa din toaleta. Si nimeni nu isi doreste asta, mai ales daca tocmai ce ti-ai amenajat noua casa.

Prin urmare, pentru a te asigura ca investitia ta merita si ca nu vei avea probleme cu toaleta pentru mult timp, opteaza pentru produse de calitate, atat in ceea ce priveste vasul de toaleta, cat si atunci cand te decizi ce capac wc sa achizitionezi.

Rezervorul pentru wc te poate face sa pierzi bani

Ai auzit zicala “bani dati pe apa sambetei”, nu? Ei bine, daca rezervorul tau are fisuri sau daca lasa ca apa sa se scurga incontinuu, vei pierde bani dandu-i nu pe apa sambetei, ci pe apa din toaleta. De ce sa nu previi acest lucru si sa alegi inca de la inceput un rezervor wc de calitate?

Poti gasi rezervoare wc la preturi bune, adaptate pentru locul in care trebuie instalate. Gasesti rezervoare wc de colt, pentru instalat la inaltime, la inaltime medie, dar si de diferite volume. Prin urmare, consulta site-urile de profil si alege cea mai buna varianta pentru tine, pentru a se integra perfect in noua ta baie.

Instalatia electrica

In cazul apartamentelor vechi, instalatia electrica poate fi cu probleme. Si asta deoarece la momentul construirii blocurilor, aceasta a fost proiectata pentru un consum mic de energie electrica. Acum insa, aparatele pe care le folosim in casa, asa cum sunt masina de spalat vase, masina de spalat haine, uscatorul, boilerul, aeroterma, aerul conditionat, toate impreuna au crescut mult nivelul de consum. Prin urmare, instalatia electrica nu va mai face fata.

Poti opta pentru schimbarea instalatiei cu una din cupru, mai rezistenta pentru nevoile actuale de consum. Cel mai bine ar fi, insa, sa iei legatura cu un specialist care sa iti ofere cele mai bune sfaturi in aceasta privinta.

Terasa blocului

Tocmai ai achizitionat un apartament la ultimul etaj, blocul nu e anvelopat si cu terasa refacuta? Poti avea probleme cu infiltratiile dupa fiecare ploaie sau ninsoare mai abundenta. Daca tot nu ai avut in vedere acest lucru, nu iti ramane altceva de facut decat sa discuti cu administratorul de bloc ce poti face pentru ca problema terasei sa se rezolve.

Chiar daca plata e in sarcina asociatiei, ar putea fi nevoie sa scoti destul de multi bani din buzunar pentru a face reparatiile pe cont propriu daca te grabesti. Cel mai probabil iti vei recupera banii, insa in timp, nu imediat. 

Share Button

LASA UN RASPUNS

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *