Slabeste cu dieta South Beach!
Daca esti satula de dietele foarte dure care te ajuta sa pierzi kilograme doar pe termen scurt, incearca dieta South Beach. Ca si Atkins, ea a fost creata de un medic si este populara in intreaga lume. Datorita ei, sute de femei au dobandit o silueta de vis fara efecte secundare.
Violeta Ene
Tipul dietei: redusa in carbohidrati
Puncte tari: poti manca gustari si deserturi; nu trebuie sa tii cont de numararea caloriilor
Puncte slabe: la inceput ti se poate parea restrictiva; iti poate lua mult timp sa pregatesti mesele
Scopul: pierderea in greutate (majoritatea oamenilor pierd intre 3 si 6 kilograme in primele doua saptamani, apoi 0,5 – 1 kilogram pe saptamana), mentinerea sanatatii inimii
Principii: Dieta South Beach se bazeaza pe teoria ca exista si carbohidrati buni, si grasimi necesare organismului, iar solutia reducerii greutatii este selectia atenta a acestora. Bogata in proteine si grasimi sanatoase, dieta functioneaza in trei faze. Daca ai de dat jos mai putin de 4 kilograme, poti incepe din faza a doua.
Dieta South Beach iti permite sa consumi multe legume, peste, branzeturi reduse in grasimi, proteine usoare precum puiul si curcanul, cereale integrale si alune. Vei manca trei mese pe zi si doua gustari, iar dieta dureaza cat de mult poti sa o tii, prelungindu-se apoi intr-un stil de viata.
Pentru rezultate optime, este bine sa faci si sport. Componenta fitness a dietei South Beach cuprinde doua parti: mersul regulat, alternand intre un ritm rapid si unul mai lent, si un antrenament complet care include lovituri cu picioarele si exercitii pentru abdomen. Trebuie sa faci miscare 20 de minute pe zi combinand ambele stiluri de antrenament.
Faze:
- Faza 1 din dieta South Beach tine doua saptamani in care poti manca multe legume, salate cu ulei de masline, curcan, piept de pui, peste si branza degresata dupa bunul plac. Poti sa te bucuri de cafea si ceai, dar asigura-te ca bei si multa apa. In prima etapa sunt interzise mai multe alimente:
Carne: aripi si pulpe de pui; rata, gasca, produse semi-preparate, porc.
Legume: morcovi, cartofi, porumb, sfecla
Lactate: branza cu continut mare de grasimi, smantana, lapte (integral, semidegresat), iaurt
Produse de panificatie si fainoase: cereale, fulgi de ovaz, orez, paste, produse de patiserie
De asemenea, in prima faza nu trebuie sa consumi fructe si alcool. Mai multe despre alimentele interzise si permise poti afla din resursele disponibile online.
- Faza 2 este diferita de prima pentru ca tine in functie de nevoia ta de a slabi. Nu uita ca deja ai dat jos 3-6 kilograme dupa cele doua saptamani din prima faza, asa ca ai un punct bun de pornire. Pofta ta de mancare va fi redusa si te vei satura mai repede. Ca in orice dieta, este important sa nu pleci de la masa “rostologindu-te” si cu burta plina.
Daca poftesti la o bucatica de ciocolata poti sa te bucuri de ea, la fel si de biscuiti sau de o bomboana. Poti sa iti satisfaci pofta de dulciuri, dar nu asa des ca inainte si cu mai putin entuziasm.
- Faza 3 incepe cand ai atins greutatea propusa. Acum, intri in faza de mentinere a siluetei. Fii mandra ca ai capatat un regim alimentar sanatos valabil toata viata. Pentru a nu resimti neplacutul efect yo-yo, nu uita de principiile sanatoase din faza 1 si redu cantitatile de mancare pentru a-ti mentine greutatea la nivelul in care te simti atat frumoasa, cat si sanatoasa.
0 comments