Cateii si iarna: cum ii protejam de frig - Woman2woman.ro


Cateii si iarna: cum ii protejam de frig

By on decembrie 13, 2012

mancare de post

Share Button

Iarna incepe sa isi intre in drepturi. Frigul si chiar zapada in anumite zone sunt probleme cu care ne confruntam in aceasta perioada. Dar nu numai noi oamenii simtim disconfort iarna, ci si prietenii nostrii cu patru labute sufera, chiar  daca sunt mai rezistenti decat noi la temperaturile scazute. Cateii au nevoi speciale in aceasta perioada a anului, mai ales ca, cu exceptia plimbarilor obligatorii zilnice, petrec mai putin timp afara. Si pentru ca isi petrec o mare parte a zilei in apartamentele incalzite, rezistenta la frig devine mult mai scazuta.

Autor : Claudia Ilies

Sensibilitatea si rezistenta la temperaturi scazute a cateilor difera in functie de rasa acestora, de talie dar si de varsta. Cateii cu par lung precum Saint-Bernard sau Husky sunt mai bine echipati de la natura pentru a face fata unor asemenea situatii, in comparatie cu alte rase precum Chihuahua sau Yorkshire. Rasele de catei cu par scurt precum ogarii sunt de asemenea, mult mai sensibili, la fel si cateii in varsta sau puii de catel, care trebuie protejati in mod special. Pentru acestia, un pulover sau o hainuta sunt bine venite pentru o plimbare de iarna.

In cazul in care catelul nu sta in casa cu dvs., ci intr-un cotet, incercati sa ii oferiti caldura si confort pentru iarna. Temperatura din interiorul adapostului este reglata de caldura emanata de corpul catelului, deci spatiul adapostului nu trebuie sa fie mult prea mare, ci adaptat taliei animalului. El trebuie sa aiba atat spatiu cat sa se poata intinde confortabil, dar nu mai mult. La achizitionarea sau fabricarea cotetului trebuie sa il echipati cu un covoras si sa verificati ca acoperisul sa fie bine izolat pentru a putea pastra caldura si pentru a-l proteja de frig si umiditate.

Pe timpul iernii catelul are nevoie de o alimentatie speciala? Daca sta in casa, schimbarea obiceiurilor alimentare nu este necesara, dar un catel care doarme afara va avea nevoie de o alimentatie adecvata care sa suplineasca energia pierduta in lupta cu frigul. Portiile de mancare vor fi mai mari cu 10 – 20% decat in restul anului.

Trebuie sa te gandesti la recipientul in care ii pui apa, Este recomandat mai degraba un vas rezistent din plastic, decat unul din otel inoxidabil pentru  a evita ca apa sa inghete si catelul sa sufere de sete.

Cata placere le ofera o tavaleala zdravana prin zapada! Nu trebuie sa ii privati de aceasta placere, dar la intoarcerea de la plimbare trebuie sa il stergeti si sa il uscati labutele. Nu il lasati sa manance prea multa zapada pentru a evita tulburarile digestive.

 

 

 

Share Button

LASA UN RASPUNS

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *