7 sfaturi utile pentru amenajarea cat mai eficienta a unei garsoniere - Woman2woman.ro


7 sfaturi utile pentru amenajarea cat mai eficienta a unei garsoniere

By on August 12, 2021

mancare de post

Share Button

Tocmai ce ti-ai cumparat o garsoniera si vrei sa o amenajezi ori vrei sa iti reamenajezi garsoniera pe care o ai deja? Acest lucru poate fi destul de simplu de realizat daca tii cont de anumite sfaturi in vederea economisirii de spatiu. Oricine locuieste intr-o astfel de casa isi va dori un spatiu cat mai aerisit si practic, in acelasi timp si un decor placut si primitor. 

Iata cateva sfaturi care te pot ajuta sa obtii o amenajare inteligenta si cu bun gust a garsonierei tale:

Foloseste-te de spatiul pe verticala

Fie ca este vorba despre un set de mobila living sau de un raft pentru carti, ori un dressing, este necesar sa achizitionezi un mobilier pe verticala pentru a economisi cat mai mult spatiul disponibil. In cazul optarii pentru un mobilier pe orizontala, cum se intampla in cazul celui pentru televizor, o mare parte din spatiu ramane nefolosit. In plus, nu vei folosi toate lucrurile pe care le ai, asadar un mobilier pe verticala te va ajuta in depozitarea lor.

Mobilier fara manere pentru bucatarie

De cele mai multe ori garsonierele nu dispun de un spatiu generos in bucatarie, aceasta fiind de cele mai multe ori dispusa in lungime, avand o forma dreptunghiulara. Pentru a putea sa folosesti spatiul si pentru un mic mobilier, dar si pentru a pune o masa, recomandat este sa alegi un mobilier ce nu are manerele in exterior. Exista modele de corpuri de bucatarie care se deschid printr-o apasare.

Lasa loc luminii naturale sa intre in camera

Desi poate fi mai greu in cazul unei locuinte mai mici, recomandat este sa lasi spatiu cat mai mare la fereastra pentru a putea patrunde cat mai multa lumina naturala. Poti folosi o comoda dormitor nu foarte inalta daca totusi vrei sa nu pierzi spatiul din jurul ferestrei, dar totusi sa nu impiedici lumina naturala sa patrunda in incapere.

Foloseste oglinzi mari

Un alt truc pe care oricine are o locuinta mica ar trebui sa il puna in practica este acela de a se folosi de oglinzile mari pentru a da o senzatie de spatiu mai mare. Poti opta pentru o oglinda mare amplasata pe un dulap sau dressing, ori poti alege un ansamblu de oglinzi decorative pe care sa le montezi pe un perete fie pe hol, fie in camera.

Ce culori sunt recomandate

Culorile alese pentru amenajarea unei garsoniere sunt foarte importante. Pentru a da senzatia unui spatiu mai mare este necesar sa folosesti culori neutre atat pentru mobila, cat si pentru podele si pereti. Culorile precum gri deschis, alb, crem sau bej te vor ajuta sa ai o garsoniera mai spatioasa si ordonata.

Alegerea unui mobilier multifunctional

Un sfat deosebit de util pentru cei care trebuie sa isi cumpere mobilier pentru garsoniera lor este acela de a achizitiona mobilier multifunctional. Aici poate fi vorba despre o masa extensibila de perete, masuta de cafea cu spatiu pentru depozitare sau scaune rabatabile. Toate acestea le poti deschide doar atunci cand ai nevoie sa le folosesti, in restul timpului spatiul din camera ta va fi unul mai generos.

Delimiteaza spatiul in cazul garsonierei open space

Daca garsoniera ta este una open space, poti sa te folosesti de urmatorul sfat pentru a o amenaja cat mai eficient. Indiferent de forma locuintei, poti sa te folosesti de un corp de mobilier pentru a forma un paravan intre camera de zi si bucatarie. Poate fi un corp de biblioteca ori o etajera. Pe langa faptul ca vei delimita cele doua zone, vei putea sa folosesti si mobilierul.

Share Button

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *