7 sfaturi pentru a inceta sa lasi totul pe maine! - Woman2woman.ro

7 sfaturi pentru a inceta sa lasi totul pe maine!

By on May 9, 2016
Share Button

Cum reactionezi atunci cand nu ai chef sa actionezi pentru realizarea unor proiecte si iti propui sa le lasi pe maine? Iti gasesti o scuza plauzibila, pe care vrei sa o crezi chiar si tu. Iata cum poti opri tergiversarea si cum te poti mobiliza pentru a nu mai amana totul de pe azi pe maine.

femeie organizata

Fa o lista a activitatilor amanate

In primul rand trebuie sa analizezi bine situatia, pentru a intelege de ce esti mereu tentata sa amani activitati sau proiecte pe care ti le propui sa le realizezi. Fa o lista a activitatilor pe care le amani de obicei, pentru a intelege ce anume te impiedica sa iti realizezi obiectivele.

Nu lasa pe maine ce poti face azi! proverb romanesc

Iti fixezi un obiectiv simplu si te tii de el

Misiunea noastra este de a te ajuta sa iti schimbi obiceiurile si de a trece la actiune. Pentru asta, trebuie sa te concentrezi asupra obiectivelor si sa incerci sa le realizezi, in functie de importanta lor. Descompune apoi fiecare obiectiv in etape necesare pentru indeplinirea lui.

De exemplu, daca vrei sa te apuci de sport, trebuie sa parcurgi urmatoarele etape :

-sa iti alegi hainele pentru sport;

-sa iti gasesti o prietena care sa te insoteasca la sala de sport sau la alergat;

-sa iti iei pantofi de sport;

-sa nu renunti la activitate mai devreme de 30 de minute…

Aceasta defalcare a activiatilor in mai multe etape te va ajuta sa iti concretizezi obiectivul.

Depasim barierele mentale

Cuvantul de ordine: bunavointa! Nu te culpabilizezi pentru esecurile din trecut, mintindu-te ca nu vei reusi niciodata. Faci pace cu tine, ai incredere in fortele proprii si te debarasezi de temeri. Trebuie sa depasesti limitele mentale pe care ti le-ai impus singura: “nu sunt capabila sa fac asta”, “nu va ma ajuta cu nimic”, etc. Te pregatesti astfel sa iesi din zona de confort.

Nu iti stabilesti obiective de nerealizat

Pentru a reusi nu trebuie sa iti propui proiecte sau obiective prea greu de realizat si iti acorzi timp suficient pentru a duce la indeplinire obiectivele stabilite. Aceasta indulgenta iti permite sa faci lucrurile cu calm, fara presiune.

Stabilesti un plan B

Pentru a te asigura de reusita, trebuie sa stabilesti posibilitatea de a relua fiecare etapa a proiectului, daca ceva nu a mers bine. Nu trebuie sa abandonezi complet, daca ceva nu a fost asa cum ti-ai dorit, ci doar sa reiei de la etapa anterioara. Gandeste ca acum ai mai multa experienta si vei trece mai usor prin aceasta etapa a planului tau.

Iti stabilesti doua date pana la care trebuie sa finalizezi proiectul : una care trebuie sa fie cea ideala si o a doua, pe care o estimezi in cazul in care nu merge totul conform planului.

Nu iti permiti prea multe amanari

Este de acceptat sa te abati de la planul initial, daca apare ceva neprevazut, dar nu iti vei gasi mereu scuze si nu vei incepe sa lasi din nou totul pentru o data ulterioara. Urmezi o disciplina mentala si urmaresti etapele stabilite pentru proiecte.

Te opresti pentru a reflecta

Daca ai stabilit bine etapele si datele, intrii in actiune pentru indeplinirea obiectivelor. Nu actionezi fara sa reflectezi asupra situatiei si fara sa iti pui intrebari. Reflectia este un soi de actiune. Succes!

 

Share Button

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *