7 cele mai intalnite probleme de sanatate la femei - Woman2woman.ro

7 cele mai intalnite probleme de sanatate la femei

By on January 15, 2019
Share Button

Exista probleme de sanatate care afecteaza pe oricine in functie de mai multi factori precum varsta sau predispozitiile genetice. Cu toate acestea, anumite afectiuni pot aparea si in functie de sex, femeile fiind cele care sunt predispuse mai mult la o serie de probleme de sanatate. In principiu, se intampla acest lucru datorita hormonilor si a sistemului reproducator. Multe studii au constat faptul ca femeile sunt mult mai predispuse decat barbatii sa se intalneasca in viata cu afectiunile de mai jos.

7 cele mai intalnite probleme de sanatate la femei
7 cele mai intalnite probleme de sanatate la femei

1. Sindromul de colon iritabil

Datorita stresului, ritmului de viata, dar si a fluctuatiilor hormonale, femeile sunt mult mai predispuse la sindromul de colon iritabil. Acesta se manifesta prin constipatie, balonare si uneori chiar sange in scaun. Important este sa mergi la unul dintre cele mai bune spitale Bucuresti pentru a face o serie de investigatii si pentru a pastra sanatatea colonului.

2. Migrenele

Femeile sunt mult mai predispuse la migrene decat barbatii, mai ales in perioadele in care hormonii au fluctuatii considerabile. Aici vorbim despre menstruatie sau menopauza. Migrenele sunt mai mult decat simple dureri de cap, pot dura pana la 72 de ore si pot fi insotite de greata si uneori chiar voma.

3. Osteoporoza

Menopauza este punctul in care femeile prezinta un risc crescut de a face osteoporoza. Din momentul in care femeile intra in aceasta perioada a vietii lor, nivelul de calciu scade din organism, acesta fiind esential pentru sanatatea oaselor. Daca nu mai exista un nivel acceptabil de calciu, oasele se slabesc si apare riscul de fracturare. Pentru femeile care au astfel de probleme este necesar sa mearga si la spitalul de ortopedie.

4. Boli de inima

Bolile de inima sunt tot mai des intalnite in cazul femeilor din cauza hipertensiunii arteriale. Netratate la timp pot duce la complicatii, fiind unul dintre cele mai intalnite motive pentru numarul deceselor in randul femeilor si nu numai.

5. Anxietate si depresie

De cate ori ai auzit un barbat ca sufera de anxietate? In general femeile sunt cele care sunt predispuse la aceste afectiuni din cauza faptului ca sunt mult mai emotive, dar si din cauza unor fluctuatii hormonale, care au loc pe parcursul mentruatiei, menopauzei sau din cauza nasterii unui copil.

6. Anemia

Anemia se defineste printr-o deficienta de fier din organism. Din cauza menstruatiei, mai ales atunci cand exista sangerari abundente, se pot pierde rezerve importante de fier din organismul femeii. De aceea acestea sunt mult mai predispuse la anemii, mai ales daca nu asimileaza fierul asa cum trebuie.

7. Cancerul la san

Din pacate aceasta afectiune nu prezinta la debut niciun simptom. De aceea femeile ar trebui sa faca periodic si un control la san pe langa autoexaminarea lunara. Daca la aceasta examinare se observa schimbari in momentul palparii, trebuie mers la un consult senologic. Cancerul la san este o boala tot mai des intalnita, o boala tacuta, care poate da simptome tocmai cand este intr-un stadiu avansat.

Share Button

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *