6 simptome ale copilului care necesita ingrijire de urgenta - Woman2woman.ro


6 simptome ale copilului care necesita ingrijire de urgenta

By on July 12, 2021

mancare de post

Share Button

Sanatatea celor mici este extrem de importanta pentru orice parinte care trebuie sa aiba grija permanent de copiii sai, in special daca acestia simt mici. Si asta pentru ca se pot accidenta sau pot avea anumite simptome ingrijoratoare, pe care insa nu stiu sa le comunice.

Astfel, orice parinte trebuie sa stie care sunt cele mai importante simptome la care trebuie sa fie atenti si care necesita ingrijire medicala de urgenta. Totusi, in cazul simptomelor mai usoare sau in cazul unor afectiuni ereditare, transmiterea de la parinti la copii prin ADN si ARN, poti merge la medic in zilele urmatoare pentru investigatii si tratament.

Simptomele ingrijoratoare care ar trebui sa te trimita cu cel mic la urgente:

Comportament schimbat

Orice copil poate sa aiba mai multe stari de la bucurie la tristete sau oboseala. Insa daca observi ca starea copilului tau se schimba intr-un mod ciudat este cazul sa iti faci griji in privinta lui. Acest comportament poate sa se refere la momente de confuzie, stare de somn in exces sau dezorientare. Aceste comportamente pot sa ascunda o anumita suferinta a copilului, poate fi chiar febra sau o alta afectiune.

Tuse persistenta si o senzatie de sufocare

Racelile sau gripele se pot transforma uneori in stari nu foarte placute pentru copilul tau. Acestea pot sa ii dea tuse si nas infundat, care insa cedeaza dupa administrarea de tratament. Insa in cazul in care tusea este excesiva, copilul nu se poate opri din tusit deloc si apare si senzatia de sufocare este necesar sa te prezinti la urgente. Uneori, racelile puternice care au aceste simptome neplacute pot ascunde de fapt o pneumonie, diagnostic pe care doar medicul il poate pune.

Febra foarte mare

O temperatura ce depaseste 39 de grade Celsius si nu scade la administrarea de antiinflamatoare sau antitermice trebuie sa te trimita de urgenta la spital. Poate fi vorba despre o infectie severa in organism pentru care este necesar un anumit tip de tratament. 

Daca o febra atat de mare nu este tinuta sub control, aceasta poate sa genereze convulsii febrile. Convulsiile sunt destul de grave si se manifesta prin pierderea pe moment a memoriei sau chiar si miscari necontrolate ale membrelor.

Rani sau taieturi grave

Pentru ca cei mici in general sunt mai energici, se joaca si vor sa incerce lucruri noi, este posibil ca acestia sa se si accidenteze. Micile zgarieturi nu ar trebui sa te ingrijoreze. Insa in momentul in care apare o hemoragie sau o rana destul de grava pe care o are in urma contactului cu un obiect metalic, ori este muscat de un caine sau are o reactie alergica severa la o ciupitura de insecta, trebuie sa te prezinti cu acesta la urgenta.

Deshidratare severa

In general deshidratarea apare de pe urma unor afectiuni precum diareea sau voma, ori dupa ce a avut loc un episod febril. Simptome precum stare generala de rau, buze uscate sau piele fara elasticitate sunt destul de importante si trebuie sa apelezi la medici pentru tratament imediat.

Lesinul sau sincopa

Lesinul poate aparea in anumite circumstante si fara sa reprezinte ceva grav. Astfel, un copil poate sa lesine din cauza anemiei, a hipocalcemiei sau a scaderii glicemiei. Insa in momentul in care copilul lesina brusc si isi pierde intr-un moment controlul asupra corpului, mai ales in mod repetat, primul lucru pe care trebuie sa il faci este sa mergi la medic, chiar dupa ce copilul isi revine din lesin. Afectiuni mai grave care pot da lesinul pot avea cauze cardiace, hipoxie cerebrala sau disfunctii tiriodiene. 

Share Button

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *