6 lucruri care nu trebuie sa lipseasca din camera unui adolescent - Woman2woman.ro


6 lucruri care nu trebuie sa lipseasca din camera unui adolescent

By on February 11, 2022

mancare de post

Share Button

Chiar daca decorarea si mobilarea camerei unui adolescent ti se poate parea o adevarata provocare, in realitate lucrurile nu stau chiar atat de dramatic. Important este sa tii cont de buget si in functie de acesta sa alegi obiectele care sunt necesare pentru a reflecta cat mai mult personalitatea acestuia sau stilul pe care il are. Vezi mai jos cateva lucruri care nu ar trebui sa lipseasca din camera unui adolescent:

Carti si rechizite

Orice adolescent trebuie sa aiba in camera sa obiecte care tin de invatare si de scoala. Astfel, alege un loc din camera unde poti pune un raft care sa aiba carti, dar si un spatiu unde sa depoziteze toate rechizitele necesare: ghiozdan, pixuri, creioane, penare fete sau penare pentru baieti. Acest lucru ii va ajuta sa fie mai organizati si sa isi pastreze lucrurile la locul lor.

Cutii pentru depozitare

Pentru a nu lasa lucrurile imprastiate in toata camera, dar si pentru un aspect cat mai placut si aerisit, vor fi necesare niste cutii pentru depozitare. Acestea pot fi puse oriunde, chiar si sub pat sau in dulap si pot contine atat haine, lenjerie intima, cat si obiecte necesare pentru scoala sau pentru desfasurarea de hobby-uri.

Un mobiler performant si confortabil

Orice adolescent are nevoie de un birou si un scaun de birou confortabil pentru a putea sa studieze sau sa se joace pe calculator. De asemenea, nu trebuie sa lipseasca imprimanta si cartuse imprimanta pentru a putea printa referatele sau temele pentru scoala. 

Avand in vedere ca adolescentul este deja suficient de mare pentru a putea decide ceea ce ii place, puteti alege impreuna mobilierul pentru ca acesta sa fie exact pe placul lui.

Decoratiuni pentru perete

Orice camera trebuie sa arate cat mai atractiv si primitor pentru ca cel care isi petrece cat mai mult timp in aceasta sa se simta confortabil si relaxat. Astfel, pentru ca si camera adolescentului sa fie una placuta, va fi necesar sa folosesti decoratiuni pentru perete precum ceasuri, tablouri sau chiar si tapet. Acestea pot fi alese chiar si in functie de activitatile lui preferate sau de culorile care ii plac.

O saltea confortabila

Un somn odihnitor este ideal pentru oricine, mai ales pentru copiii care au nevoie de energie si de odihna pentru a se descurca mai bine la scoala. De aceea, nu ezita sa alegi o saltea buna si de calitate atunci cand te gandesti la amenajarea camerei pentru un adolescent.

Un covor calduros

Pentru ca amenajarea camerei copilului tau sa fie gata, poti veni in completare cu un covor calduros pe care sa il amplasezi in mijlocul camerei. Pe langa faptul ca va crea un efect vizual placut, poate fi si util atunci cand acesta alege sa isi desfasoara activitatile pe jos, sa deseneze sau sa citeasca.

Share Button

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *