6 beneficii ale fizioterapiei - Woman2woman.ro


6 beneficii ale fizioterapiei

By on March 12, 2019
Share Button

Fizioterapia este o metoda foarte importanta de tratament in cazul recuperarilor medicale. Aceasta cuprinde numeroase tehnici si proceduri terapeutice realizate cu ajutorul curentilor electrici, al laserului, al undelor magnetice etc. Cele mai intalnite proceduri de fizioterapie sunt: terapia calda, terapia cu laser, terapia manuala, stimularea electrica, terapia cu ultrasunete sau exercitiile terapeutice.

6 beneficii ale fizioterapiei
6 beneficii ale fizioterapiei

Cand este cazul sa recurgem la sedinte de fizioterapie? In momentul in care medicul a constatat in urma unor investigatii faptul ca avem o anumita problema medicala care necesita astfel de proceduri utile pentru procesul de vindecare.

Fizioterapia indeplineste mai multe roluri si aduce o serie de avantaje pentru organismul nostru, in special in cazuri precum recuperarea ortopedica sau reumatologica. Insa, de fizioterapie pot beneficia si persoane care au probleme cu sistemul respirator sau sistemul nervos si circulator.

Iata care sunt principalele beneficii ale fizioterapiei:

1. Relaxeaza musculatura

Fizioterapia este cunoscuta in primul rand pentru faptul ca relaxeaza musculatura si are efect antiinflamator. Daca ai dureri de spate frecvente, medicul de familie sau medicul specialist iti poate recomanda proceduri de fizioterapie precum masajul sau terapie cu ajutorul curentilor electrici.

2. Stimuleaza sistemul nervos

Atunci cand exista probleme la nivelul sistemului nervos precum accidentele vasculare cerebrale, probleme de circulatie sau alte afectiuni precum scleroza multipla, fizioterapia vine ca o solutie pentru a ameliora aceste afectiuni, dar si pentru a stimula sistemul nervos. Totodata, fizioterapia ajuta la indepartarea oboselii si a stresul.

3. Ajuta in cazul afectiunilor coloanei vertebrale

O afectiune des intalnita ce se manifesta prin dureri severe de spate este asa numita hernie de disc. Fizioterapia este deosebit de importanta pentru recuperare pentru ca reduce durerile, dar previne si evolutia afectiunii. Indiferent de tipul de hernie de disc, fie ca este cervicala sau lombara, procedurile de fizioterapie precum stimularea electrica sau masajul medical sunt esentiale.

4. Efecte asupra circulatiei sanguine

Procedurile de fizioterapie pe langa faptul ca ajuta la relaxarea musculaturii si mentin sistemul osos si articulatiile, sustin si o mai buna circulatie a sangelui in organism. Asadar, daca urmezi sedinte de fizioterapie de orice fel, pe langa faptul ca tratezi afectiunea, beneficiezi si de o stimulare a circulatiei sanguine.

5. Creste mobilitatea articulatiilor

Fizioterapia are capacitatea sa readuca o viata activa, indiferent de varsta pacientului. Aceasta are rolul de a creste mobilitatea articulatiilor datorita efectelor vasodilatatorii si de a le mentine sanatoase pentru o anumita perioada de timp, procedurile necesitand a fi reluate la un interval de timp stabilit de catre medicul specialist.

6. Te ajuta sa ai un somn mai linistit

Procedurile de fizioterapie te pot ajuta sa te odihnesti mai bine si sa ai un somn mai bun. Acest lucru se intampla datorita sedarii de la nivelul sistemului nervos care ajuta in combaterea oboselii psihice, cat si pentru cea de la nivelul musculaturii.

Dincolo de toate aceste beneficii, trebuie sa mai stii faptul ca eficienta unei fizioterapii depinde si de implicarea pacientului in procesul de recuperare. Vizita frecventa la terapeut, atunci cand este recomandata, dar si realizarea corecta a recomandarilor de dupa fizioterapie sunt esentiale.

Share Button

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *