5 lucruri importante de stiut daca vrei sa iti deschizi un restaurant - Woman2woman.ro


5 lucruri importante de stiut daca vrei sa iti deschizi un restaurant

By on October 12, 2021

mancare de post

Share Button

Vrei sa iti deschizi propria afacere in domeniul HoReCa, mai exact un restaurant? Daca te-ai gandit deja la aceasta idee de business inseamna ca dispui de bani pentru a face o astfel de investitie care nu este ieftina  sau foarte usor de pus in practica. Deschiderea unui restaurant este un proces destul de complex, care necesita cunostinte in domeniu, dar si idei bune de pus in practica mai ales in fata provocarii actuale.

Mai jos poti vedea cateva idei importante care te pot ajuta sa fii eficient in procesul de organizare si de deschidere a restaurantului tau:

Cum sa stabilesti meniul si cum sa organizezi bucataria

Un pas destul de important fara de care nu poti incepe o afacere cu un restaurant este acela de a organiza meniului. Acesta trebuie sa reflecte stilul ales pentru restaurant si sa contina fie preparate traditionale, fie concepute de catre un chef bucatar. Nu uita ca descrierile din meniu trebuie sa fie clare si insotite de poza.

Cat despre bucatarie, acest loc trebuie sa fie unul corect amenajat, curat, cu echipamente profesionale cum ar fi cuptoare electrice, plite electrice sau un cos de fum pentru a elimina mirosurile de mancare din bucatarie.

Alegerea locului potrivit pentru amplasarea restaurantului

Amplasarea restaurantului este foarte importanta pentru ca poate sa defineasca profitabilitatea afacerii. Daca te afli inca in faza in care trebuie sa alegi locatia pentru viitorul tau restaurant, trebuie sa stii ca este bine sa tii cont de vizibilitate, accesibilitate, locuri de parcare, competitia existenta in zona, potentialul zonei de a se dezvolta, dar si de datele demografice.

Alegerea conceptului pentru restaurant

Ideea generala a afacerii tale trebuie sa se reflecte in final in alegerea conceptului pentru restaurant. Este vorba despre designul localului, alegerea meniului, chiar si muzica ori servirea. In acest pas este momentul sa fii creativ sau sa colaborezi cu o echipa de oameni care se pricep la amenajarea de restaurante.

Fie ca vrei sa pui tapet, calorifere electrice ori corpuri de iluminat suspendate, trebuie sa fii atent si la un detaliu important. Vrei sa deschizi un restaurant cu specific libanez? Ori chinezesc? Te gandesti la o pizzerie mai degraba sau la un bistro? In functie de aceasta tipologie poti sa iti alegi si detaliile finale pentru local.

Despre promovarea restaurantului

Promovarea restaurantului dupa ce a fost inaugurat este esentiala. In ziua de azi orice afacere care exista in realitate trebuie sa fie si in mediul online. Daca nu te pricepi atat de bine la promovare, poti alege sa colaborezi cu o companie care sa te ajute cu o strategie de marketing potrivita pentru localul tau. Astfel vei avea sanse mai mari sa ai clienti intr-un timp mai scurt, decat daca ai astepta ca acestia sa te gaseasca ei pe tine.

Asumarea riscurilor

Ca si in orice afacere, atunci cand vrei sa iti deschizi un restaurant trebuie sa te gandesti care pot fi riscurile si sa le evaluezi inca din faza de proiect. Poate zona nu va fi una buna si afacerea va avea de suferit ori meniul este unul destul de scump si asta nu atrage clientii. Gandeste-te la tot ce ar putea sa iti cauzeze un esec inca de la deschiderea business-ului. Cu toate ca unele situatii nu pot fi anticipate sau prevazute, este bine sa fii pregatit cu un plan in cazul in care apar astfel de riscuri.

Share Button

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *