5 beneficii ale feromonilor si steriletului in sanatatea femeii - Woman2woman.ro


5 beneficii ale feromonilor si steriletului in sanatatea femeii

By on February 22, 2019
Share Button

Sanatatea fizica este ca aerul pentru organism. Fara ea viata nu ar exista. Iar sanatatea sexuala, atat la femei cat si la barbati, este o alta parte importanta a vietii. O documentare serioasa in acest sens nu ar strica nimanui. Cu cat te informezi mai mult despre corpul tau si reactiile acestuia, cu atat vei sti cum sa folosesti aceste aspecte in favoarea ta.

5 beneficii ale feromonilor si steriletului in sanatatea femeii
5 beneficii ale feromonilor si steriletului in sanatatea femeii

De aceea, acest articol este menit sa te ajute sa intelegi exact cum stau lucrurile cand vine vorba de sanatatea feminina. Asadar, afla ce sunt feromonii si steriletul, dar si ce rol au in sanatatea unei femei.

Chiar daca par doua lucruri diferite, si unul, si celalalt au ceva in comun. Si anume, contribuie pozitiv la sexualitatea femeii. Fiecare in felul sau.  Sa le luam pe rand.

Feromonii si steriletul. Ce sunt si ce rol au in sanatatea femeii

Feromonii

Ce sunt feromonii

Feromonul este considerat un element biochimic, secretat si eliminat de organisme vii, ce dicteaza anumite reactii din partea sexului opus. Feromonii sunt considerati niste hormoni misteriosi, care influenteaza in mod pozitiv sexualitatea si pasiunea. Acesti hormoni sunt prezenti deopotriva atat la oameni, cat si la animale.  La necuvantatoare feromonii sunt eliberati prin piele, urina, fecale sau respiratie. La om, principalul organ emitator de feromoni este pielea. Mirosurile asociate cu feromonii sunt produse de glandele sebacee apocrine ale pielii, ce se dezvolta in pubertate, la fiecare individ. De obicei, ele sunt asociate cu glandele sudoripare si dezvoltarea zonelor cu pilozitate.

Mirosurile se regasesc cel mai profund in zonele erogene ale corpului:

  • Axile
  • Mameloane
  • Zonele pubiene, genital
  • Regiunea periorala, buze
  • Pleoape
  • Urechea externa

5 beneficii ale feromonilor in sanatatea femeii

1.Contribuie semnificativ la mentinerea sanatatii feminine

Mai exact, feromonii emisi de barbat au rolul de a mentine un sistem reproducator feminin sanatos. Testosteronul barbatului este bogat in feromoni naturali, ajutand corpul femeii sa ramana tanar.

2.Feromonii masculini reduc semnificativ sindromul premenstrual

3. Au efect relaxant

Cresc nivelul de incredere si fericire, confera o aura prietenoasa si chiar elimina starea de depresie a femeii.

4.Feromonii contribuie in mod direct la cresterea fertilitatii feminine

5.Cresc dorinta sexuala si imbunatatesc viata sexuala

Steriletul

Afla de aici ce este steriletul si ce rol are

Cu toate ca este considerat o metoda eficienta de contraceptie, steriletul nu este chiar popular printre femei. Un studiu recent arata ca doar 75% dintre femei stiu ce reprezinta un sterilet. Descoperit din anii ’70, steriletul este un mic dispozitiv, de diferite forme, ce se implanteaza in uter, cu rolul de a te proteja impotriva unei sarcini nedorite. La fel ca si pilulele contraceptive, steriletul te poate proteja impotriva unei sarcini in proportie de 99%. Procedurile de introducere si de extragere a unui sterilet se vor efectua doar de catre un medic ginecolog.

Exista doua tipuri de sterilet: pe baza de hormoni si din cupru. Ambele au acelasi rol, sa impiedice trecerea spermatozoizilor in uter, dar prezinta si alte avantaje.

5 beneficii ale steriletului pentru sanatatea femeii

1.Protectie impotriva unei sarcini nedorite

Are o eficienta de 99%, daca este foarte bine fixat de specialist. Il pui o data si timp de cinci pana la 10 ani scapi de griji. In comparatie cu piluelele contraceptive, care trebuie luate zilnic, fara a fi uitata vreuna.

2. Regleaza menstruatiile

Dispozitivul poate ajuta femeia sa scape de crampele de dinaintea menstruatiei, reglandu-le pe cele abundente. Insa, difera de la caz la caz si de organismul femeii.

3. Nu afecteaza ferilitatea

In comparatie cu unele contraceptive, care luate pe termen lung contribuie negativ la fertilitatea femeii, steriletul este o forma contraceptiva reversibila. Poti ramane insarcinata imediat dupa ce renunti la el.

4. Contribuie la calitatea vietii sexuale

Datorita faptului ca este comod si eficient importiva sarcinilor, steriletul ofera libertate si spontaneitate in viata de cuplu.

5. Fara efecte secundare hormonale

Sunt cazuri in care hormonii sintetici au multiple efecte secundare, precum: ingrasarea, aparitia acneei, dureri de cap ori sensibilitatea sanilor. Insa, cu steriletul cu capete din cupru nu te expui unor astfel de  de riscuri.

Sanatate inainte de toate. Dar, ca sanatatea sa fie deplina, nu uita sa adaugi si un strop de incredere in sine. Aceasta influenteaza in mod direct starea ta de bine.

Share Button

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *