4 tehnici eficiente prin care iti recastigi motricitatea – Woman2woman.ro

4 tehnici eficiente prin care iti recastigi motricitatea

By on June 11, 2019
Share Button

Lipsa mobilitatii, scaderea fortei musculare, durerile articulare si multe alte probleme ale sistemului locomotor care, fie vin o data cu inaintarea in varsta, fie survin in urma unui accident sau a unei boli degenerative, se pot ameliora cu succes la o clinica de recuperare medicala. Vom trece in revista cele mai eficiente tehnici la care se poate apela in cadrul unei clinici de recuperare medicala.

Kinetoterapia

Kinetoterapiea este o tehnica care include o serie de programe de exercitii special concepute pentru a ajuta la recuperarea puterii musculare si a functiilor locomotorii pierdute in urma unui accident sau a unei boli.

Kinetoterapie - foto Centrokinetic.ro

Kinetoterapie – foto Centrokinetic.ro

Kinetoterapeutii dintr-o clinica de recuperare medicala au cunostinte solide despre anatomia si modul in care functioneaza fiecare parte a corpului, independent sau in colaboare cu alte parti.

Ei dezvolta un regim de exercitii terapeutice, perfect adaptat pe necesitatile pacientilor, exercitii care au ca scop redobandirea functiilor motrice, fara durere sau trauma.

Fizioterapia

Fizioterapia ajuta la restabilirea mobilitatii si a functiilor motrice in cazul persoanelor afectate de accidente, boli sau dizabilitati, ajutand atat la recuperare, cat si la prevenirea durerilor.

Fizioterapeutii din cadrul unei clinii de recuperare medicala au pregatirea necesara atat pentru a sti cum sa ajute persoanele afectate prin miscari si exercitii terapeurice manuale, cat si prin consiliere si motivare personala.

Ei trebuie sa dezvolte abilitati de comunicare interpersonala foarte bune, sa fie calmi si empatici.

Terapia regenerativa cu PRP

Terapia cu Platelet Rich Plasma sau PRP din cadrul clinicii de recuperare medicala se bazeaza pe capacitatea naturala a sangelui de a regenera cartilagiile, tendoanele, ligamnetele, muschii si oasele.

Aceasta terapie poate reduce durerea, imbunatateste functiile articulatiilor si readuce rapid pacientii la capacitatea de a desfasura activitati normale.

Terapia regenerativa cu SVF

Terapia cu Stromal Vascular Fraction sau SVF din cadrul clinicii de recuperare medicala este o modalitate foarte promitatoare de tratament, bazata pe utilizarea unui amestec de celule sterm si pe capacitatea organismului de a se vindeca singur.

In cadrul acestei terapii regenerative se poate folosi BMAC care se obtine in urma unui proces de centrifugare a unei mostre luate din maduva osoasa (prelevarea se poate face din osul iliac, tibie sau humerus).

Toate tehnicile descrise mai sus, secondate de posibilitatea de a face un RMN care sa ajute la clarificarea starii de sanatate a pacientului, imbunatatesc conditiile asociate cu diverse sisteme ale corpului cum ar fi:

  1. sistemul neurologic – in cazul unui accident vascular cerebral, scleroza multipla, Parkinson
  2. sistemul cardiovascular – in cazul unei boli cardiace cronice sau recuperarea dupa un atac de cord
  3. sistemul respirator – in cazul unui astm bronsic, o boala pulmonara obstructiva cronica sau fibroza chistica
  4. sistemul muscular – in cazul durerilor de spate, artitelor sau leziunilor sportive.
Share Button

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *