4 modalitati de a imbunatati comunicarea intr-o relatie - Woman2woman.ro


4 modalitati de a imbunatati comunicarea intr-o relatie

By on March 11, 2016

mancare de post

Share Button

Daca esti intr-o relatie cu o anumita persoana si vrei sa o pastrezi in bune conditii, stii cat de importanta este comunicarea. Urmeaza aceste sfaturi daca vrei sa ameliorezi dinamica relatiei tale. Comunicarea poate fi adesea destul de dificila intr-o relatie, pentru ca suntem diferiti, actionand, gandind si reactionand diferit. Dar, chiar si asa, putem gasi modalitati de a ne intelege, astfel incat lucrurile sa evolueze intr-o directie buna.

dragoste-cuplu2

1. Asculta-ti partenerul cu atentia cuvenita

Poate ti se pare simplu, dar sa stii ca nu este usor sa il asculti pe celalalt in mod activ, mai ales daca are loc o disputa. Chiar daca ai opinii puternice pe care vrei sa le impui, asigura-te ca ii permiti partenerului sa isi exprime parerile si incearca sa il asculti. Arata-i ca esti prezenta si ca iei parte activ la discutie. Daca vei proceda astfel, s-ar putea sa gasesti o solutie mult mai buna pentru problemele tale.

2. Nu discutati daca sunteti nervosi

La suparare spunem multe si apoi ajungem sa regretam. Sau poate spunem ceva ce nu credem cu adevarat. Conversatiile nu ar trebui purtate atunci cand unul dintre parteneri este nervos, ci abia dupa ce se calmeaza. Comunica-i ca veti purta discutia intr-un alt moment, este mai bine sa o amani pentru cand veti fi amandoi calmi.

intalnire cuplu theurbandater.com3. Acorda atentie limbajului trupului

Stii foarte bine ca nu doar cuvintele ne ajuta sa ne exprimam. Limbajul trupului spune adesea mai mult decat am vrea sa transmitem. Observa atent limbajul trupului partenerului tau, pentru a incerca sa intelegi mai bine ceea ce simte de fapt. Daca iti evita privirea denota dezinteres sau disconfort, rusine. Daca isi incruciseaza bratele, este semn ca nu este prea deschis discutiilor.

Toate aceste indicii non-verbale si multe altele te pot ajuta sa descifrezi mai bine starea de spirit a partenerului si sa intelegi ceea ce el nu iti spune.

4. Alege momentul si locul potrivit

Trebuie sa fii mereu deschisa pentru discutiile cu partenerul tau, dar pentru lucruri importante trebuie sa te asiguri ca este momentul sau locul potrivit pentru discutii sensibile. Evita discutiile intime in public, pentru a nu-l il pune in situatii neplacute.

Evita discutiile lungi la sfarsitul unei zile lungi, moment in care nimeni nu are chef de explicatii. Alege momentul si locul potrivit pentru o discutie purtata cu calm. Astfel vei putea controla mai bine conversatia si ambii veti reactiona adecvat si eficient.

Share Button

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *