4 avantaje majore ale utilizarii dispozitivelor inteligente - Woman2woman.ro


4 avantaje majore ale utilizarii dispozitivelor inteligente

By on November 4, 2020

mancare de post

Share Button

Ideea de automatizare a locuintei este mai veche, iar dispozitivele inteligente, precum cele Tuya Alexa, incep sa devina din ce in ce mai populare in casele din intreaga lume. 

In prezent cei interesati pot opta pentru diverse dispozitive utile in gospodarie: cuptoarele inteligente, aspiratoare inteligente, perdele inteligente care se dechid si se inchid automat la orele prestabilite in functie de programul de somn si o gama variata de aparate electrocasnice inteligente. Toate vin cu avantaje majore fata de omoloagele lor traditionale si devin din ce in ce mai populare.

Dispozitivele inteligente reduc cheltuielile cu facturile

Datorita dispozitivelor inteligente, utilizatorii vor ajunge sa plateasca pentru energie mult mai putin. Modului in care au fost construite si a facilitatea de a fi adaptate perfect pe necesitatile utilizatorilor, ofera un nivel fara precedent de eficientizare a consumului energetic.  

De exemplu, becul inteligent mediu, fata de un bec obisnuit, reduce cu pana la 80% consumul de curent si dureaza de trei ori mai mult. De asemenea, cuptoarele inteligente economisesc energie si timp prin monitorizarea mult mai atenta si mai eficienta a caldurii. Aspiratoarele inteligente ajuta la economisirea energiei si a timpului prin oferirea unei metode mai rapida si mai eficienta de curatare a podelelor. Prin intreruperea curentului la aparatele care nu sunt folosite si facilitatea de pornire sau oprire de la distanta, prizele si intrerupatoarele inteligente pot reduce consumul de energie cu pana la 5% .

Dispozitivele inteligente cresc gradul de securitate

Al doilea mare beneficiu al aparatelor inteligente este cresterea securitatii si a sigurantei la domiciliu, pentru ca reduc considerabil riscurile de infractiuni, accidente si daune.

Aparatele inteligente, precum camerele, soneriile sau incuietorile, deschid o noua era de securitate a locuintei si permit proprietarilor sa urmareasca si sa controleze de la distanta accesul in interior. Acestea permit folosirea unor functiile avansate, precum recunoasterea faciala, si fac posibila urmarirea si diferentierea vizitatorilor obisnuiti de cei necunoscuti – posibili infractori. Mai mult, blocarea inteligenta poate permite intrarea pe baza unui cod, diferentierea oaspetilor si, totodata, poate notifica proprietarul in legatura cu utilizarea codurilor necunoscute.

Aparatele inteligente, precum cele care monitorizeaza nivelul de CO2 si detectoarele inteligente de scurgere a apei, pot salva casa de la dezastre. Cuptoarele si prizele inteligente pot detecta cand ceva a fost uitat in stare de functionare sau atingerea unui nivel de caldura periculos si se pot opri automat.

Dispozitivele inteligente asigura un grad mare de confort

Toate aparatele inteligente pot fi controlate de la distanta prin intermediul aplicatiilor pentru smartphone-uri si comunica intre ele pentru a oferi informatiile necesare utilizarii. Astfel, dispozitivele inteligente pot ajunge sa ofere un grad mare de confort, facand singure o mare parte din lucrurile pe care ar trebui sa le faca proprietarul:

  • Cuptoarele inteligente pot porni si se pot opri singure inainte de ora mesei pentru ca proprietarul sa gaseasca mancarea calda.
  • Perdelele inteligente se pot deschide dimineata, la ora de trezire, si se inchid automat noaptea, inainte de culcare.
  • Aspiratoarele inteligente pot fi controlate prin smartphone si pot face singure treaba.
  • Ceainicele inteligente pot pregati ceaiul la anumite ore, etc.

Mai mult, cand aparatele electrocasnice stiu cum sunt folosite si partajeaza si analizeaza informatiile prin cloud si ecosisteme IoT, devin la fel de eficiente ca un majordom. Sunt mereu prezente pentru a anticipa nevoile persoanei pe care o deservesc – proprietarul casei.

Aparatele inteligente acopera o gama variata de functionalitati

Un dispozitiv inteligent are mai multe functionalitati decat un dispozitiv normal. Astfel, iluminarea inteligenta poate oferi pana la 16 milioane de nuante diferite de lumina si poate fi programata pentru diverse ocazii – petrecere, seara romantica, jocuri, etc.

Cuptoarele inteligente functioneaza mai repede si vin cu facilitati noi, precum mecanismul de blocare pentru siguranta copiilor.

In ultimul rand, marea majoritate a dispozitivelor inteligente pot fi controlate prin asistenta virtuala bazata pe AI, cum ar fi Amazon Alexa sau Google Assistant. De aceea, sunt mult mai usor de controlat, chiar si de la distanta.

Share Button

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *