10 meserii potrivite pentru femei - Woman2woman.ro


10 meserii potrivite pentru femei

By on August 16, 2019
Share Button

In lupta continua pentru egalitatea intre sexe, femeile au inceput in ultima vreme sa se confrunte cu tot felul de provocari la locurile de munca. Au inceput sa adopte stiluri diverse de comunicare, sa se impuna in diverse departamente si niveluri de management in companii si sa faca fata task-urilor din ce in ce mai complexe. 

10 meserii potrivite pentru femei

10 meserii potrivite pentru femei

Femeile sunt prin natura lor persoane competitive si extrem de motivate sa se implice in ceea ce le place. Cand o femeie isi pune in minte un anumit lucru, putine obstacole ii pot sta in cale. 

Si nu putine dintre noi ne-am propus sa ajungem femei de succes in cariera si in ceea ce priveste viata profesionala si statutul nostru social. Astazi vom discuta despre cateva meserii in care femeile exceleaza, conform studiilor realizate de CNBC.

10 meserii potrivite pentru femei  

  • Analist in departamentele de management – conform CNBC, peste 250.000 de femei din intreaga lume fac parte din departamente de management ale unor companii de top, in functia de analist. Acestea se descurca de minune cu organizarea si cu gestiunea proiectelor, dar au si skill-uri foarte bune de comunicare si leadership, ceea ce le face perfecte pentru astfel de posturi. 
  • Ingineri civili – desi la prima vedere nu pare o meserie tocmai potrivita pentru o femeie, peste 61.000 de femei sunt angajate la nivel global in aceasta functie. Acest job ofera femeilor si un statut de plata extrem de multumitor, cu o medie salariala de 69.836 dolari pe an. 
  • Analist financiar – joburile in domeniul financiar si in contabilitate sunt des intalnite in randul doamnelor. Peste 108.000 de femei lucreaza pe postul de analist financiar, conform studiului realizat. 
  • Psiholog – capacitatea de empatie a unei femei si felul in care femeile pot discuta si se pot deschide in fata altor oameni le fac perfecte pentru un astfel de job. De aceea exista zeci de mii de femei cu aceasta functie. 
  • Developer web – din nou o meserie care ne spun parca ca un barbat ar fi mai potrivit pe acest post. Insa nu este nimic mai fals, conform studiului CNBC. Peste 265.000 de posturi in software si web development sunt ocupate la nivel global de femei. Iar salariul mediu castigat de un astfel de developer, chiar daca discutam despre femei, poate depasi 6000 de dolari pe luna. 
  • Asistent medical – un alt job in care suntem obisnuiti sa gasim femei. De altfel, intreaga latura a medicinei apartine preponderent femeilor. Peste 60.000 de femei sunt angajate ca asistente medicale doar in SUA, in timp ce in total au fost identificate peste 300.000 de posturi ocupate de femei in aceasta nisa. 
  • Avocat – 337.000 de femei practica la nivel global meseria de avocat, conform studiului. Iar castigurile nu sunt deloc de neglijat in acest rol. Unele dintre femeile care au succes cu adevarat in domeniul legal se pot mandri chiar cu salarii de peste 10.000 de dolari lunar. 
  • Farmacist – dupa cum spuneam, intreaga nisa a medicinei pare a fi acaparata de femei. Chiar si in postul de doctori sunt peste 300.000 de doamne. Iar ca farmaciste lucreaza, conform CNBC la momentul actual 147.000 de femei. 
  • Specialist Relatii Publice si Publicitate – domeniul de comunicare si PR este excelent pentru femei. Aici ele isi pot face cunoscute ideile extrem de creative si se pot bucura de libertatea de exprimare. In plus, fiecare femeie are o asertivitate fata de tot ce inseamna comunicarea cu cei din jur si stabilirea de relatii. 
  • CEO – nu in ultimul rand, o buna parte dintre companiile de top la nivel global sunt efectiv conduse de femei. Acestea au dezvoltat o latura puternica antreprenoriala, figurand in topurile celor mai cunoscuti si de succes manageri. CNBC a estimat un numar de aproximativ 313.000 de femei care ocupa un astfel de post. Iar estimarile in ceea ce priveste salariul depaseau 90.000 de euro pe an in acest caz. 

Asadar, acestea sunt 10 dintre cele mai intalnite meserii in care se implica femeile. Tu ce meserie ai? Se afla printre cele enumerate de noi? Scrie-ne detalii in sectiunea de comentarii!     

Share Button

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *