Biscuiti cu tarate de ovaz, nuca si scortisoara - Woman2woman.ro


Biscuiti cu tarate de ovaz, nuca si scortisoara

By on octombrie 23, 2013

mancare de post

Share Button

biscuiti cu tarate de ovaz si nucaAroma bogata a acestui desert te va face sa te gandesti, de fiecare data, la Craciun. Portocale, scortisoara, acestea dau sarbatorilor de iarna mirosul specific. Nu conteaza cand vei savura deliciosii biscuiti, senzatia va fi mereu aceeasi, de prezenta a sarbatorii.

Autor: Mihaela Dinu

 Ingrediente:

– 4 linguri de tarate de ovaz
– 2 linguri de faina (secara, faina alba sau neagra)
– 4 linguri de nuci
– zeama de la o lamaie
– zeama de la jumatate de portocala
– 2 linguri de ulei de masline
– 3-4 linguri de zahar (brut sau alb)
– o lingura de scortisoara

Modaliatate de preparare

Macina taratele de ovaz si jumatate din cantitatea de nuci, pana cand obtii o compozitie cu aspect fainos. Macina restul de nuci, doar cat sa se rupa in bucatele. Apoi, amesteca intr-un bol taratele macinate, impreuna cu nucile macinate, faina, zaharul brut si scortisoara si adauga, apoi, zeama de portocala, zeama de lamaie, uleiul si amesteca bine, sa se omogenizeze.

Ia cate putina compozitie, formeaza bilute pe care le strivesti apoi intre palme, pentru a le aplatiza. Aseaza fiecare forma in tava tapetata cu hartie de copt. Vei obtine circa 15-20 de biscuiti, in functie de cat de mari vor fi bucatelele de compozitie folosite pentru fiecare biscuit in parte.

Se lasa in cuptorul preincalzit timp de 10 – 15 minute.

biscuiti cu tarate de ovaz si nuca

Pofta buna!

 

Share Button

2 Comments

LASA UN RASPUNS

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *