Top 5 rase haioase de caini - Woman2woman.ro


Top 5 rase haioase de caini

By on octombrie 27, 2012

mancare de post

Share Button

Unii catei ne fascineaza prin marime, altii prin dragalasenie, iar altii prin ceva extrem de amuzant: felul in care arata. Iata care sunt cele mai haioase rase de caini.

Autor: Violeta Ene

 

Catelusul Puli unguresc ocupa primul loc in topul celor mai amuzanti caini. La origine un caine pastoral, el este in prezent crescut pe scara larga ca animal de companie. Blana lui extrem de creata il face imun la orice intemperii ale naturii. Este agil, dar si loial stapanilor si mare iubitor de copii.

 

Cainele Chinezesc cu creasta (Chinese Crested) vine fara podoaba ‘capilara’ si, din pacate, participa adesea (cu succes) la concursurile care desemneaza cel mai urat catel. Este considerat o rasa rara, care la inceputul secolului trecut a fost pe cale de disparitie. Este ideal celor carora le plac covoarele… lipsite de par.

Musculos si inteligent, Bergamasco vine pe locul trei in topul ciudatilor draguti. Asemanator cu Puli unguresc, Bergamasco este si el un caine ciobanesc cu o blana neobisnuita. Culoarea lui variaza de la argintiu, pana la gri, negru sau maro, nuante care il ajutau sa se camufleze in Alpii italieni, acolo unde rasa a fost prima oara crescuta. Cu coditele sale crete si rasucite, acest caine este cu siguranta in tendintele din 2012 in materie de coafuri.

Cainele mexican fara par (Xolo sau Xoloitzcuintli) nu este doar haios, ci si foarte rar. Acesti catelusi ciudati erau considerati sacri de catre azteci si se crede ca exista de mai bine de trei mii de ani, dinaintea Imperiului Aztec. Pe vremuri, se considera ca aveau proprietati vindecatoare. Probabil totul avea legatura cu terapia prin ras, caci acest catelus fara par vine si in varianta ‘jucarie’.

Acest caine imens are figura de dur, dar este inteligent, protectiv si foarte bland (cu stapanii) 🙂 Ca si celelalte rase Mastiff din Europa, el descinde din Mastifful Tibetan, cel mai vechi caine din lume. Cu ridurile sale masive si figura posaca, Neapolitan Mastiff isi merita locul 5 in topul cateilor haiosi. Avertisment pentru amatorii de pupici: acest catel are si o reputatie de mare balos.

Sursa: www.petsadviser.com

Sursa foto: Tim Flach

Share Button

LASA UN RASPUNS

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *