Sufleu de broccoli si cascaval - Woman2woman.ro


Sufleu de broccoli si cascaval

By on iulie 24, 2013

mancare de post

Share Button

sufleu de broccoli

O mancare usoara si gustoasa, acest sufleu de broccoli si cascaval poate fi un mic dejun satios si consistent sau un aperitiv gustos si pufos. Consistenta acestuia il face potrivit pentru orice masa.

Autor: Mihaela Dinu

Ingrediente:

– cca 200 g de cascaval Sofia (de la Delaco)
– cca 500-600 g de broccoli
-0 lingura de ulei
– o lingura de pesmet
– trei-patru oua
– sare
– piper
– 3 linguri de faina
– cca 350 ml de lapte

Numar de portii: 4

Cum preparam sufleu de broccoli si cascaval

Broccoli se curata, se spala si se desprinde in buchetele mici. Apoi, se pune la fiert cu putina sare. Se fierbe cca 15 minute, astfel incat sa isi pastreze culoarea, dar sa fie suficient de moale pentru a putea fi consumat cu usurinta. Dupa fierbere, se lasa la scurs intr-un strecurator pentru paste.

Cantitatea de lapte se imparte in doua parti egale. O parte se amesteca bine cu faina si galbenusurile de ou, pana la omogenizare, astfel incat sa nu ramana cocoloase. Laptele ramas se pune pe foc. Imediat ce s-a incalzit, peste laptele de pe foc se toarna compozitia de lapte rece si faina, putin cate putin. Se amesteca incontinuu si se tine pe foc pana cand amestecul capata consistenta de smantana mai groasa. Apoi, se ia de pe foc si se lasa la racit.

Cascavalul se da pe razatoarea mare, apoi se amesteca cu legumele si compozitia de lapte cu faina, pana la omogenizare.

Albusurile se bat cu un praf de sare, pana se obtine o spuma. Apoi, acestea se inglobeaza usor in compozitia de legume, amestecand usor, de jos in sus. Compozitia nu se amesteca energic, pentru ca spuma de albusuri se poate lasa.

Se unge un vas yena cu ulei si se tapeteaza cu pesmet. Apoi se torna intreaga compozitie in vas si se da la cuptorul preincalzit, timp de 20-30 de minute.

sufleu de broccoliPofta buna!

 

 

Share Button

LASA UN RASPUNS

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *