Sfaturi pentru imbunatatirea memoriei - Woman2woman.ro


Sfaturi pentru imbunatatirea memoriei

By on ianuarie 5, 2015

mancare de post

Share Button

ochelariCe trebuie sa faci pentru a avea o memorie de elefant? Vreun exercitiu special menit sa iti antreneze creierul, astfel incat sa nu cauti cheile cu ele in mana, sau ochelarii cu ei pe nas? Exista anumite activitati care iti pot fi de folos, astfel incat sa nu faci cunostinta cu neamtul numit Alzheimer.

Autor: Claudia Ilies

Paine prajita la micul dejun

Nimic exceptional in aceasta activitate necesara creierului: acesta are nevoie de zahar pentru a functiona. Persoanele care nu ingurgiteaza glucide au mai putine rezultate bune in exercitiile de memorie. Nu trebuie sa exagerezi, intrucat consumul excesiv de zahar poate imbatrini creierul prematur.

Sport inainte de serviciu

Daca faci un pic de sport dimineata, inainte de a pleca la serviciu, circulatia sangvina se va imbunatati, aducandu-ti oxigenarea necesara pentru o memorizare optima. Potrivit studiilor, dupa o sedinta de sport retinem 20% din ceea ce trebuie sa invatam. Asa ca, daca ai examene de dat, treci mai intai pe la sala de sport.

Schimba fontul utilizat de obicei

De regula, fiecare foloseste un anumit tip de font la locul de munca sau in particular. Ai incercat vreodata sa il schimbi? Potrivit unui studiu realizat de revista Cognition, retinem cu mai multa usurinta informatiile scrise cu un alt font decat cel utilizat de obicei.

Cautari precise pe internet

Daca vei cauta ceva exact pe internet, inainte de pauza de pranz, vei stimula partea lobului frontal care controleaza memoria. Dar, retine, trebuie sa cauti ceva anume, nu este suficient sa navighezi pe internet, fara un scop precis.

Un pahar de vin la masa

Pentru a evita maladia Alzheimer, trebuie sa limitezi consumul de alcool, la numai un pahar de vin zilnic. Este in regula daca nu bei deloc.

Spala-te pe dinti in fiecare seara

Este important sa nu uiti sa te speli pe dinti in fiecare seara, iar asta nu doar pentru o buna igiena si pentru un zambet frumos, ci pentru a elimina bacteriile care pot genera inflamatii care pot conduce la disfunctii cognitive in creier.

Share Button

LASA UN RASPUNS

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *