Salvati Copiii – despre dragostea pentru copii si drepturile acestora - Woman2woman.ro


Salvati Copiii – despre dragostea pentru copii si drepturile acestora

By on decembrie 2, 2013

mancare de post

Share Button

salvati copiiiProbabil multi dintre voi au auzit de “Salvati Copiii”, insa putini stiu povestea din spatele acestui ONG, a carui misiune este de a veni in sprijinul copiilor prin respectarea dreptului la integritate fizica, demnitate umana si educatie.

Autor: Alina Marcu

Bazele organizatiei au fost puse in anul 1919, in Regatul Unit al Marii Britanii, de catre Eglantyne Jebb, o activista ce a sustinut aproape vehement respectarea drepturilor pe care copiii ar trebui sa le aiba in cadrul societatii si crearea unui mediu propice pentru  dezvoltarea lor armonioasa. Elementul declansator al pasului pe care Eglantyne l-a facut, in a da forma unei astfel de organizatii, a fost generat de numarul mare de copii care mureau sau sufereau de malnutritie, la finele Primului Razboi Mondial. In prezent, Alianta Internationala « Save the Children » desfasoara programe in peste 120 de tari, sediul principal fiind situat in Anglia, la Londra.

Salvati Copiii Romania a luat nastere in anul 1990, iar in momentul de fata desfasoara activitati in 39 de localitati prin intermediul a 13 filiale, cu sprijinul a peste 6000 de membri si 2000 de voluntari. Salvati Copiii Romania are in vedere trei prioritati pe care le implementeaza in proiectele aflate in derulare, iar acestea vizeaza reducerea mortalitatii infantile, cresterea accesului la educatie si integritate scolara a copiilor din grupurile vulnerabile, precum si protectia lor impotriva abuzului si traficului. Viziunea organizatiei este aceea a unei lumi in care fiecarui copil ii este respectat dreptul la viata, protectie si dezvoltare.

“Bun venit pe lume !” este un proiect ce se afla acum in desfasurare, lansat fiind pentru al doilea an consecutiv. El are ca scop dotarea a 25 de maternitati din tara cu incubatoare si aparatura necesara stoparii mortalitatii infantile, cauzata de nasterile premature. Pana in acest moment, Organizatia a donat echipamente medicale in valoare de 1.090.000 lei, dotand astfel 15 sectii de neonatologie din tara. Acest lucru a fost posibil datorita implicarii si sprijinului acordat de catre donatorii dispusi sa ofere o sansa la viata micutilor mai putin norocosi. In noiembrie 2013, in cadrul celei de-a zecea editii a Galei Oameni pentru Oameni, Salvati Copiii a castigat premiul « Cea mai buna campanie de atragere de fonduri a unui ONG » mare pentru campania “Bun venit pe lume !”. Campania de strangere de fonduri se va desfasura pana pe data de 15 ianuarie 2014, iar publicul larg poate face donatii prin SMS la 8833 si pe site-ul www.salvaticopiii.ro/bunvenitpelume.

Alte campanii si programe prezente in cadrul ONG-ului sunt: “Copii fara etichete” (ce vizeaza protectia impotriva violentei),  “Internet mai sigur” (prezinta riscurile in fata carora copiii sunt predispusi in mediul on-line, precum si combaterea acestora), “Si noi avem drepturi” (program prin care sunt promovate drepturile copiilor).  In cadrul centrelor de consiliere din Bucuresti si alte cateva orase din tara, se ofera consiliere pentru parinti si ghidare pe partea de educatie emotionala si comportamentala ; mai multe informatii despre educatia pozitiva se gasesc pe site-ul www.parintibuni.ro.

Mai este de mentionat faptul ca pe site-ul “Salvati Copiii”, la categoria “Resurse”, pot fi gasite informatii despre legile nationale si directivele europene privind drepturile copilului, rapoarte anuale precum si o serie de cercetari si analize.

Cei dornici in a face parte din echipa de voluntari Salvati Copiii pot trimite un email la adresa: voluntar@salvaticopiii.ro . Astfel, vor putea participa la campanii de informare si prevenire, pot sprijini educational copiii din mediile defavorizate si se pot implica in activitati de fundraising.

Share Button

One Comment

LASA UN RASPUNS

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *