Retete pentru frumusete de la bunica
Ne intrebam adesea cum reuseau oare bunicile noastre sa isi mentina tenul si parul in absenta cremelor si notiunilor care abunda in farmacii si magazine cosmetice astazi. Daca te temi de continutul acestora sau te indoiesti ca iti vor fi de folos, iti recomand cateva retete de infrumusetare pe care le poti realiza singura acasa cu ajutorul plantelor si fructelor.
Autor: Claudia Ilies
Demachierea unui ten uscat: poti utiliza o floare de leandru intr-o oala cu apa clocotita. Dupa ce apa s-a racit, la amestecul rezultat se adauga doua linguri de lapte proaspat. Cu ajutorul unei dischete demachiante, stergeti-va pe fata iar pielea va deveni catifelata si proaspata.
Daca vreti sa stimulati cresterea parului, preparati o infuzie cu ajutorul a 50 grame de flori de tei. Dupa strecurare, cu lotiunea rezultata veti clati parul dupa spalare.
Pentru a alunga ridurile de expresie care va dau o mina incruntata, va puteti relaxa cu ajutorul unei lotiuni preparate dintr-o legatura de patrunjel care se fierbe intr-o jumatate de litru de apa. Solutia rezultata dupa racire poate fi aplicata pe fata dimineata si seara si veti obtine un ten luminos.
Stiati ca va puteti hidrata mainile daca aplicati timp de 10 minute un piure de cartofi si le curatati apoi cu lamaie?
Pentru hidratarea parului uscat putem aplica o masca realizata din miere de albine. Vom topi 4 lingurite de miere pe care le vom amesteca cu 4 lingurite de ulei de migdale si 4 linguri de smantana. Masca se aplica pe par si se indeparteaza dupa o jumatate de ora. La final, clatim parul cu sampon si apa calduta.
Pentru curatarea tenului putem folosi o masca realizata din fructul mango pe care o lasam sa actioneze 5-6 minute, dupa care clatim fata cu apa calduta.
Avem o solutie si pentru tenul gras: asezati cateva felii de castravete intr-o batista inmuiata in otet de mere. Proprietatile astringente ale acestui tratament vor hrani tenul in profunzime si vor purifica tenul gras. Aplicati masca evitand zona ochilor si lasati-o sa actioneze un sfert de ora.
0 comments