Efecte nebanuite benefice ale frigului - Woman2woman.ro


Efecte nebanuite benefice ale frigului

By on decembrie 10, 2014

mancare de post

Share Button

fata iarnaSuntem ingroziti de venirea iernii, frigul fiind intotdeauna asociat cu anumite neplaceri pe care nu le putem evita: raceli, nu mai suntem in forma, devenim un pic mai tristi… Ne putem insa bucura de aceasta perioada, incercand sa cedem si partile pozitive ale acestei perioade. Daca stim sa il gestionam, frigul poate fi benefic pentru organismul uman. Iata cateva beneficii nebanuite, pe care le poti folosi in favoarea ta, inainte de venirea primaverii.

Autor: Claudia Ilies

Pana de curand, vremea a fost placuta, dar frigul se instaleaza incet-incet. Incearca sa te bucuri de aceasta perioada, pentru ca:

Frigul te ajuta sa arzi calorii

In corp exista doua tipuri de tesut adipos: grasime alba si bruna. Partea alba este cea care stocheaza caloriile, iar cea bruna poate fi mai usor de eliminat, fiind solicitata pentru a regla temperatura corpului.

Un studiu din 2012 a aratat ca vremea rece stimuleaza grasimea bruna si ca cea alba poate fi transformata in bruna, din cauza frigului.

Calmeaza durerea si reduce inflamatiile

Nu intamplator aplicam gheata sau apa rece, dupa ce ne-am luxat glezna. Ci pentru ca scaderea temperaturii permite reducerea inflamatiei.

Imbunatateste circulatia sangvina

Incearca dusurile reci! Frigul provoaca vasoconstructie – diametrul vaselor se diminueaza, cu efect de vasodilatatie si cresterea fluxului sangvin. Rezultatul: microcirculatia este stimulata iar celulele sunt hranite si drenate corespunzator. Frigul previne aparitia varicelor, iar dusurile reci sunt folosite pentru tratarea mai multor afectiuni.

Ne face frumoase

Este adevarat ca frigul usuca pielea, dar nu si daca te ingrijesti, folosind crema hidratanta. In acest caz, frigul poate fi chiar benefic, pentru ca strange porii si intinde pielea. Frigul stimuleaza microcirculatia de la nivelul fetei, oferindu-ti un ten perfect.

Apropie oamenii

In perioadele reci avem tendinta de a sta cat mai mult posibil in casa, pentru a evita frigul, zapada, vantul sau ploaia. Studiile au demonstat ca in aceasta perioada a anului, petrecem mai mult timp in familie sau cu prietenii, sau chiar la telefon, pastrand astfel relatiile.

Nu trebuie sa mentionez ca iarna este perioada sarbatorilor, de care ne bucuram cu mic, cu mare!

Share Button

LASA UN RASPUNS

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *