De ce sa folosim Video Marketing? Statistici si previziuni - Woman2woman.ro


De ce sa folosim Video Marketing? Statistici si previziuni

By on ianuarie 21, 2017

mancare de post

Share Button

Video marketing-ul a inceput sa fie din ce in ce mai la indemana antreprenorilor pentru a-si promova produsele si serviciile. De la clipuri video, tutoriale si „how to” pana la prezentari de produse in adevaratul sens al cuvantului sunt tot mai utilizate ca principal instrument de marketing. Drept urmare, 88% dintre companii considera ca video marketingul este o parte esentiala in strategia de marketing.

In continuare va vom prezenta cateva cifre cheie despre utilizarea video marketing-ului, asa cum au fost subliniate de PacPac Studios aici.

De ce sa folosim Video Marketing? Statistici si previziuni

De ce sa folosim Video Marketing? Statistici si previziuni

Iata ce afirma companiile

61% dintre companii folosesc video in strategiile lor de marketing. Dintre acestea, 66% nu foloseau totusi continut video in 2014. Pentru 201791% dintre companii preconizeaza ca vor mari sau cel putin vor mentine bugetele actuale alocate promovarii prin acest instrument.

66% dintre companii afirma faptul ca video-ul este o parte esentiala in strategia lor de comunicare, iar 76% considera ca video marketingul aduce un profit bun in raport cu investitia. Mai mult decat atat 93% dintre reprezentantii companiilor considera ca principalul avantaj al utilizarii video-urilor este acela ca utilizatorii dar si potentialii clienti inteleg mai bine produsul sau serviciul promovat. 72%  dintre acestia sustin faptul ca rata de conversie pe site a fost optimizata.

Concret, 64% dintre companii au afirmat faptul ca video marketing-ul a generat o crestere directa si reala a vanzarilor iar 62% considera ca acest instrument de promovare a marit traficul pe site.

Si asta nu este tot! Pe langa cresterea vanzarilor, video marketing-ul contribuie si la scaderea numarului de telefoane si e-mail-uri: 36% dintre companii au constatat ca s-a diminuat numarul celor care solicitau sprijin in utilizarea produsului sau care aveau diverse intrebari referitoare la acesta.

Promovare, distribuire

45% au un video pe prima pagina a site-ului iar 83% dintre reprezentantii companiilor sustin ca un video explicativ pozitionat pe home page este extrem de eficient. Mai mult decat atat, 47% dintre acestia includ video-ul in newslettere iar 80% afirma faptul ca au constatat ca acest lucru este extrem de eficient.

In plus, clipurile sunt distribuite si in Social Media de 87%, iar 78% dintre companii considera ca acest lucru este eficient.

Totusi, ne ramane un procentaj de companii ce nu utilizeaza inca video marketing-ul. Iata ce motive ne ofera acestia:

  • 15%considera ca este prea scump;
  • 12%considera ca nu poate genera profit suficient;
  • 12%considera ca nu au nevoie de acest instrument de promovare;
  • 10%afirma ca nu au timp sa produca astfel de continut.

Cu toate acestea, 42% dintre companiile ce nu folosesc continut video, intentioneaza sa apeleze la video marketing pe viitor.

Iata ce afirma utilizatorii

69% dintre consumatorii unui anumit produs sau serviciu afirma faptul caprefera sa vizioneze un video explicativ decat sa citeasca instructiunile. Mai mult decat atat, 77% afirma faptul ca au fostdeterminati sa achizitioneze un produs vizualizand un clip de prezentare iar 74% au dorit sa afle mai multe informatii referitoare la acesta.

Si asta nu este tot! 70% distribuie video-urile in Social Media sau direct prietenilor, iar 76% afirma faptul ca recomanda clipurile daca acestea sunt captivante.

Uilizatorii de Social Media distribuie video-urile unui business daca:

  • 69%daca este explicativ si daca gasesc informatii utile;
  • 65%daca este informativ;
  • 55%daca este inspirational;
  • 31%doar pentru ca le place brandul;
  • 3%nu ar distribuie un video indiferent de tip.

Video marketing-ul nu aduce doar beneficii unei afaceri. Este extrem de important ca atunci cand o afacere alege sa foloseasca continut video acesta sa fie de calitate, sa fie relevant pentru produsele sau serviciile sale, sa inspire profesionalism si credibilitate. Iata ce spun consumatorii despre video-urile slabe din punct de vedere calitativ:

  • 61%dintre utilizatori au refuzat sa mai achizitioneze un anumit produs din cauza unui clip defectuos;
  • 37%au renuntat sa mai cumpere produsul deoarece explicatia nu era clara;
  • 25%afirma faptul ca au fost descurajati sa mai cumpere un produs din cauza calitatii slabe a video-ului;
  • 21%dintre ei renunta sa mai cumpere deoarece video-urile sunt prea lungi.

Asadar video-ul este un instrument de conversie convingator ce joaca un rol esential in formarea clientilor impingandu-i pe acestia sa achizitioneze un produs sau sa solicite mai multe informatii despre el.

Mai multe detalii gasiti pe PacPac.ro

Share Button

LASA UN RASPUNS

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *