Clatite cu ciuperci si cascaval - Woman2woman.ro


Clatite cu ciuperci si cascaval

By on iulie 29, 2013

mancare de post

Share Button

clatite cu ciuperci

Clatitele pot fi preparate sub o multime de forme. Ca desert, aperitiv sau ca fel principal de mancare, clatitele sunt mereu delicioase. Daca nu vrei neaparat un fel principal de mancare si care sa contina carne, poti prepara foarte simplu aceste clatite cu ciuperci si cascaval. Ele reprezinta o masa ovo-lacto-vegetariana care iti va furniza calciul necesar si proteine vegetale.

Autor: Mihalea Dinu 

Ingrediente:

– cascaval Sofia (de la Delaco)
– 500 de grame de ciuperci
– jumatate de legatura de marar
– 1 litru de lapte dulce
– cca 300 g de faina alba de grau
– un praf de sare
– un praf de piper

Numar de portii: 12-15

Cum preparam aceste clatite cu ciuperci si cascaval

Da cascavalul pe razatoarea mare.

Curata si spala ciupercile, apoi pune-le la fiert in apa cu sare. Lasa-le cca 20 de minute sau pana cand s-au inmuiat suficient si pot fi consumate ca atare. Apoi arunca apa in care au fiert si lasa ciupercile la scurs, intr-un strecurator pentru paste.

Prepara cateva clatite simple, la fel ca aici, insa condimenteaza compozitia cu sare si piper. Poti adauga si putin chili, daca vrei ca foile de clatite sa iasa mai condimentate. Daca optezi pentru clatite mai groase, acestea vor fi si mai satioase decat cele subtiri.

Umple fiecare clatita cu o compozitie formata din ciuperci fierte, amestecate cu cascavalul ras si marar taiat marunt. Aseaza clatitele intr-o tava tapetata cu hartie de copt si da-le la cuptor pentru cca 5-10 minute sau pana cand cascavalul s-a topit. Orneaza cu marar.

Clatitele pot fi servite atat calde, cat si reci, ca atare sau impreuna cu salate de sezon.

clatite cu ciuperciPofta buna!

Cu branzeturile Delaco retetele sunt intotdeauna savuroase, delicioase, ingenioase. Convinge-te si tu! Vezi toate retetele Delaco aici.

Share Button

LASA UN RASPUNS

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *