Ce mancam azi? Meniu cu pui si desert cu branza - Woman2woman.ro


Ce mancam azi? Meniu cu pui si desert cu branza

By on martie 5, 2020

mancare de post

Share Button

Nu stii ce sa mai mananci? iti prezentam un meniu usor de pregatit, cu trei feluri: supa de pui cu galuste, mazare cu pui si papanasi cu branza si pesmet.

Ce mancam azi - meniul unei zile

Ce mancam azi – meniul unei zile

Pentru felul intai poti opta pentru supa de pui cu galuste. Supa de pui e cunoscuta pentru ajutorul pe care ni-l da in lupta cu raceala. Carnita de pui ii va da un gust delicios, iar zarzavatul aduce vitamine si minerale. In plus, ceapa fiarta ajuta expectoratiile si usturoiul e un antibiotic natural, care ajuta organismul in anotimpul rece si nu numai.

La felul doi iti propunem o portie de mazare cu pui. E o mancare usoara si gustoasa, pe care o poti pregati foarte simplu, chiar si daca nu gatesti in mod constant si nu ai experienta prea multa in bucatarie.

La desert poti pregati papanasi fierti, care tin si de foame si contin un minim de zahar. 

Iata cum pregatim cele trei feluri de mancare pentru meniul de pranz.

Supa de pui cu galuste

Supele sunt potrivite in orice sezon, asa ca opteaza pentru aceasta supa usoara si hranitoare.

Supa de pui cu galuste

Ingrediente supa de pui cu galuste:

-2 pulpe de pui dezosate, fara piele

-o ceapa

-6-7 catei de usturoi

-2-3 morcovi

-o felie de telina

Spala carnea si pune-o la fiert in apa. Curata le cumele de coaja, spala-le. Taie morcovul si telina bastonase, dar ceapa las-o intreaga. Dupa ce carnea da cateva clocote si se formeaza spuma, aruca apa de pe ea, adauga alta curata, legumele curatate si taiate si sare dupa gust. Apoi lasa totul la fiert.

Intre timp, pregateste galustele la fel ca in materialul video de mai jos.  

Cand carnea e aproape fiarta, adauga galustele si lasa-le la fiert la foc mic cca 20 de minute sau pana cand s-au fiert. Vezi o reteta de supa cu galuste aici.

Mazare cu pui

Vrei sa pregatesti rapid un meniu consistent care sa contina atat carne, cat si legume? Incearca mazarea cu pui.

Mazare cu pui

Ingrediente pentru mazare cu pui:

-o pulpa dezosata, fara piele

-doua borcane de mazare

-o ceapa mica

-un morcov mic

-un ardei kapia

-3-4 catei de usturoi (optional)

-o lingura de pasta de rosii (optional)

-3-4 linguri de ulei

Spala carnea, tai-o cubulete. Curata legumele de coaja, spala-le bine. Taie ceapa cubulete cat mai mici, iar morcovul da-l pe razatoare. Daca folosesti usturoi, taie-l feliute. Ardeiul kapia se taie, de asemenea, cubulete cat mai mici.

Caleste ceapa in 3-4 linguri de ulei, adauga apoi morcovul si ardeiul si mai caleste putin, pana cand lasa un pic de culoare. Apoi adauga carnea, mazarea (scursa de zeama si limpezita), usturoiul, apa cat sa le acopere si sare dupa gust. Lasa la foc pana cand carnea e bine gatita. La final poti adauga o lingura de pasta de rosii si sa mai lasi mancarea sa dea un clocot. Pentru aspect, poti adauga frunze proaspete de patrunjel.

Papanasi cu branza si pesmet

E un desert gustos, insa poate fi potrivit si ca mic dejun sau gustare. Nu e prea dulce si e extrem de satios.

Papanasi cu branza si pesmet

-250 g branza de vaci

-un ou

-pesmet

-2-3 linguri de ulei

-un praf de zahar vanilat

-o lingura de zahar tos

Prajeste cca 150 de grame de pesmet in 2-3 linguri de ulei. Prajirea se face la foc mic si amestecand incontinuu, pentru ca pesmetul sa nu se arda. Cand e gata, adauga o lingura de zahar tos si amesteca bine.

Amesteca bine branza de vaci cu un ou intreg si un praf de zahar vanilat. Adauga apoi pesmet si amesteca toata compozitia, pana cand se obtine o consistenta usor de modelat. Presara pesmet pe o farfurie intinsa, formeaza bile cat o pruna din aluatul cu branza si aseaza-le pe farfurie.

Intr-o oala pune apa la fiert. Cand da in clocot, da focul la minim si adauga bile de papanasi. Lasa-le sa fiarba inca 3-4 minute dupa ce se ridica la suprafata. Apoi scoate-le din oala, scurge-le si da-le imediat prin pesmetul cu zahar.

Daca nu mai stii ce sa gatesti, vezi recomandarile site-ului Retetele-Monei.ro pentru o saptamana intreaga – ce mancam azi.

Share Button

LASA UN RASPUNS

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *