Budinca de scortisoara cu nuci - Woman2woman.ro


Budinca de scortisoara cu nuci

By on martie 16, 2014

mancare de post

Share Button

budinca de scortisoara cu nuci micBudinca e un desert usor, care poate fi preparat si in casa. Poate nu stiai, insa nu ai nevoie de niciun praf special pentru budinci, pentru ca desertul tau sa capete consistenta si gustul placul de budinca. Faina este cea care va conferi desertului consistenta dorita, iar aromele si esentele vor da gustul special.

Autor: Mihaela Dinu

Budinca de scortisoara cu nuci

Ingrediente necesare pentru budinca de scortisoara cu nuci:

– o lingura mare de faina (cu varf, cat sta pe lingura, fara sa se rastoarne)
– un litru de lapte
– 10 lingurile rase de zahar (lingurite mici)
– 2 linguri rase de scortisoara
– o esenta de vanilie
– o lingura si jumatate de esenta de rom
– cca 150 grame de nuci

Cum preparam budinca de scortisoara cu nuci:

budinca de scortisoara cu nuci

Amesteca faina cu 2 lingurite de lapte rece, pana cand se omogenizeaza. Apoi, adauga cate putin lapte, pana cand obtii o pasta omogena. Pune o oala de apa pe foc, insa alege-o astfel incat sa poti aseza o alta oala sau cratita, in care sa pregatesti budinca la bain marie (oala de deasupra se va incalzi la aburii din oala cu apa de dedesubt, care va fi tinuta pe foc pana la terminarea budincii).

Restul de lapte se aseaza in cratita de deasupra, impreuna cu zaharul si scortisoara. Se lasa pe aburi pana cand se topeste zaharul, timp in care se amesteca din cand in cand. Apoi se toarna compozitia de faina si lapte si se amesteca incontinuu, pana la omogenizare.

Se lasa pe foc cca 10 minute si se mai amesteca, astfel incat compozitia sa nu se lipeasca de oala si sa nu se formeze cocoloase.

Cand e gata, se adauga esenta de rom si nucile curatate si faramitate. Acestea se rup in bucatele, nu se macina. Se amesteca bine totul si se aseaza in cani. Apoi se acopera cu farfurioare, pentru a nu se forma o pelicula la suprafata budincii. Cand s-a racit, budinca se introduce la frigider si se lasa cateva ore.

O poti orna cu nuci, scortisoara sau feliute de lamaie si portocala.

Pofta buna!

Share Button

LASA UN RASPUNS

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *