Branzoaice cu ciocolata si arahide - Woman2woman.ro


Branzoaice cu ciocolata si arahide

By on august 16, 2013

mancare de post

Share Button

branzoaice cu cioco si arahide

Daca vrei ceva mai mult decat treditionalele branzoaice sau poale-n brau, poti sa obtii un desert chiar mai gustos, adaugand doar doua ingrediente in plus. Vei obtine niste branzoaice deosebite si aspectuoase in acelasi timp. Impresioneaza-ti invitatii si pregateste btanzoaice putin mai… altfel.

Autor: Mihaela Dinu

Ingrediente branzoaice cu ciocolata si arahide:

– miez de lapte Delaco – 250 grame
– faina alba – 450 g
– lapte – 200 ml
– drojdie proaspata – 50 g
– oua – 4 buc (reteta contine 2 oua pentru aluat, 1 ou pentru branza si 1 galbenus pentru uns, insa poti folosi si doar un ou intreg pentru coca si un galbenus cu putin lapte pentru uns)
– ulei  – 4 linguri
– zahar – 8 linguri (cca 200 g), 4 linguri pentru aluat si 4 pentru umplutura
– esenta de vanilie – 2 buc
– un varf de cutit de sare
-2 linguri de cacao
– 100 g zahar pudra
– o lingura de ulei
– 2 linguri de apa
– 50-75 g arahide intregi sau taiate pe jumatate

Cum preparam branzoaice cu ciocolata si arahide:

Amesteca drojdia cu doua-trei linguri de lapte cald si cu o lingura de zahar. Aseaza faina intr-un bol, apoi toarna amestecul de lapte si drojdie peste faina, adauga restul de lapte, 2 oua, 3 linguri de zahar, sarea si o esenta de vanilie. Amesteca bine intreaga compozitie, apoi adauga uleiul si amesteca din nou.

Framanta bine compozitia (adauga putina faina daca e nevoie) pana cand amestecul devine moale si elastic, insa nu se mai lipeste de mana sau de vas. Formeaza o bila de aluat, acopera vasul cu un prosop si lasa aluatul la dospit cca o ora. Vei vedea ca, dupa acest timp, aluatul va avea un volum mult mai mare decat la inceput.

Umplutura de branza:

Amesteca branza de vaci cu 4 linguri de zahar, 1 galbenus, esenta de vanilie si adauga arahidele. Albusurile celor 2 oua se bat spuma si se incorporeaza usor in compozitia de branza, amestecand de jos in sus.

Cand aluatul este gata, intinde o foaie patrata cu ajutorul sucutorului. Foaia ar trebui sa aiba cca 3-4mm grosime. Taie foaia in patrate mai mici si pune pe fiecare cate o lingurita de branza.

Apoi, formeaza branzoaicele, lipind colturile opuse ale fiecarui patrat sau impachetand branza sub forma de portmoneu. Daca optezi pentru portmoneu, va trebui sa indoi patratul in doua si sa unesti bine la toate capetele. Vei obtine o branzoaica de forma unui dreptungi, plin la mijloc cu amestecul de branza.

Indiferent de forma pentru care optezi, ai grija sa le lipesti bine, pentru ca au tendinta sa se dezlipeasca la copt.

Aseaza branzoaicele pe o tava de cuptor unsa cu putin ulei. Apoi, unge-le cu un galbenus de ou amestecat cu un pic de lapte. Branzoaicele se coc la cuptor preincalzit la 180 de grade, aproximativ 35-40 de minute, pana se rumenesc frumos.

Glazura:

Amesteca zaharul cu cacaoa, adauga treptat cele 2 linguri de apa calda. Amesteca bine, pana cand se obtine omogenizeaza. Apoi, adauga o lingura de ulei.

Imediat ce branzoaicele sunt coapte, proaspat scoase din cuptor, toarna putina grazura pe fiecare dintre acestea.

branzoaice cu cioco si arahide

 

Pofta buna!

Pont: Poti sa nu folosesti deloc oua in umplutura. Cantitatea maxima de galbenusuri recomandata este de 2 pe saptamana. Daca ai consumat deja, poti renunta la ou. Galbenusul va da umpluturii o nuanta putin diferita si poate ajuta compozitia sa devina mai omogena, mai legata. Insa compozitia va fi buna de folosit si daca folosesti doar branza, esenta de vanilie si zahar.

Cu branzeturile Delaco retetele sunt intotdeauna savuroase, delicioase, ingenioase. Convinge-te si tu! Vezi toate retetele Delaco aici.

Share Button

LASA UN RASPUNS

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *