Branza reduce riscul de a face diabet
Branza ar putea reduce riscul de a ne imbolnavi de diabet, asa ca nu avem niciun motiv sa nu o consumam din belsug. Cel putin asta reiese din ultimul studiu publicat de “American Journal of Clinical Nutrition”, care sugereaza sa includem branzeturi in dieta zilnica.
Violeta Ene
Cercetarea a luat in considerare beneficiile nutritiei diabeticilor si a analizat date despre rolul dietei in prevenirea acestei boli. Rezultatele arata ca cei care mananca branzeturi au cu 12 la suta mai putine riscuri de a dezvolta diabet, fata de cei care evita astfel de alimente.
Desi inca nu sunt siguri de motivul pentru care branza ne ajuta, cercetatorii au descoperit ca celelalte produse lactate nu au niciun efect benefic. Se pare ca ar exista o legatura cu procesul de fermentatie pe care il implica fabricarea branzeturilor, cand s-ar declansa un fel de reactie de protectie a organismului.
Dar pentru ca obezitatea este unul dintre factorii de risc cei mai intalniti in diagnosticarea cu diabet, rezultatele acestui nou studiu nu trebuie sa ne incurajeze sa mancam cantitati uriase de branzeturi, cu atat mai mult din cele nedegresate.
Sursa: American Journal of Clinical Nutrition
0 comments