Cum sa faci cumparaturi cumpatate
Autor: Alexandra Cornea – Zaza Boutique
Nu va speriati, chiar exista acest termen “cumparaturi cumpatate”, nu e un mit sau un oximoron. Clar iubim moda, suntem “fashionable” si cumparaturile sunt o activitate in sine, distractiva si destresanta. Dar cumparaturile nu trebuie sa devina o atractie a programului nostru, ci trebuie sa serveasca un scop: acela de a achiziona ceva ce ne lipseste, de care avem nevoie.
Acum cu siguranta exclamati “Dar eu chiar am maxima nevoie de pantofii rosii cu toc metalic!”. Stiu ca este extrem de dificil sa nu cumperi din pura placere, mai ales cu multitudinea de oferte imbietoare. Voi merge putin mai departe spunand-va ca moda si stilul nu vin legate de cuvantul cumparaturi, ele pot exista independent!
Ce putem face?
1. Tendintele: este intotdeauna tentant sa ai accesoriul momentului sau sa porti imprimeul sezonului, dar nu este deloc oportun pentru portofel si uneori nici pentru stilul tau.
Ajungi sa ai o garderoba foarte greu de potrivit si prea colorata (rochii de dantela, fuste cu imprimeu floral, genti supradimensionate, curele cu catarama masiva, etc). Problema majora e ca porti ceea ce poarta toata lumea. In plus, nu te ajuta sa iti definesti propriul stil.
In al doilea rand, ajungi sa cumperi haine ieftine, pe care nu le vei mai purta peste 3 luni de zile. Cel mai bine ar fi sa investesti in piese de calitate, care sa iti ramana in garderoba ani la randul.
E ok sa profiti de tendintele sezonului scotand la iveala din dulap articolele tale favorite, care acum sunt in voga. E ok si sa cumperi acele elemente care se potrivesc stilului tau si care, acum ca au ajuns in tendinte, sunt la o oferta buna de pret.
2. Reducerile : Nu vreau sa numar de cate ori am auzit “Trebuie sa mergem la cumparaturi, sunt mari reduceri!”.
Pretul ar trebui sa fie printre ultimii factori de decizie atunci cand vrei sa cumperi ceva. Reducerile sunt o cauza a expresiei “Am o gramada de haine in dulap, dar nu am ce sa port in seara asta.”
Sa creionam cateva reguli ale reducerilor. Nu cumpar ceva decat daca:
> imi vine perfect
> nu are nici un defect, pe care sa nu il pot repara in 5 minute
> l-as cumpara chiar daca nu ar fi la reducere, sau daca déjà caut un articol similar
Daca in cap iti zboara ganduri ca cele de mai jos, e cazul sa iesi rapid din magazin:
> e doar …lei, trebuie sa fiu nebuna sa nu cumpar
> nu e chiar marimea mea, dar e asa de ieftin
> cu siguranta gasesc eu cand sa o port, daca nu o fac cadou
> ahh, dar e redusa 90%, e o afacere super
> pot sa o returnez oricand
3. Cumparaturile online: gasesc ca ar fi cea mai eficienta metoda de control al cumparaturilor.
De multe ori te trezesti ca ai in cosul de cumparaturi 17 articole, dar tie efectiv nu iti trebuie decat o rochie si o bratara. Lucruri de tinut minte!
> Stai putin si analizeaza piesele pe care le-ai pus in cos. Multe site-uri iti oferta posibilitatea de a simula outfituri pentru a vedea cum se potrivesc. Daca nu, poti oricand incerca Polyvore.
> Ai grija la masurile pe care crezi ca le porti si comanda cu grija. Oricum, asigura-te ca au o politica de retur favorabila.
> Termenul de livrare este foarte important. Chiar daca produsul este disponibil pentru comanda, site-urile cu franciza in Romania fac livrari tot international, asa ca risti ca produsul comandat de tine sa iti ajunga in 2-3 saptamani. Exista, insa, magazine online romanesti ce livreaza in 24h.
> Magazinele online serioase au multiple metode de plata. Daca site-ul nu este securizat pentru platile cu cardul (sus apare https:// ) prin sisteme ca Gecad E-Payment sau altele, nu va aventurati sa platiti online.
Chiar daca putin cam lung articolul, sper ca v-au fost de folos sfaturile mele si astept comentariile voastre daca aveti alte metode de dezintoxicare rapida a dependentelor de cumparaturi.
Be Zazzy!
Alexa
Autor: Alexandra Cornea – Zaza Boutique
0 comments