15 lucruri pe care nu le stiai despre ciocolata - Woman2woman.ro


15 lucruri pe care nu le stiai despre ciocolata

By on martie 14, 2016

mancare de post

Share Button

Iti place ciocolata, nu-i asa? Ea reprezinta unul dintre cele mai indragite alimente, iar unii dintre noi chiar nu am putea concepe viata fara ea. Si pentru ca iti place atat de mult poate ai impresia ca stii totul despre ea, dar ciocolata mai are inca multe secrete pe care le poti descoperi.

9 din 10 persoane iubesc ciocolata. A zecea intotdeauna minte. – John Q. Tullius

dieta cu ciocolata

15 lucruri pe care nu le stiai despre ciocolata

1.Un antioxidant puternic

Ciocolata este bogata in antioxidanti, iar cea neagra are un continut bogat de flavonoide, care ajuta la prevenirea bolilor de inima. Daca vei consuma ciocolata in fiecare zi, vei reduce riscul crizelor cardiace cu 30%.

2.Concentrat de energie

Un singur patratel de ciocolata iti ofera suficienta energie pentru a parcurge aproximativ 46 de metri pe jos.

ciocolata neagra3. Consumul de ciocolata este sporit

Americanii consuma aproximativ 907 184 de tone de produse de cofetarie pe an, din care jumatate au in compozitie ciocolata.

4. Concentrat de arome

Ciocolata contine peste 600 de compusi aromatici, in timp ce vinul rosu contine doar 200.

5. Anti-diabet

Cacaoa poate ameliora sensibilitatea la insulina. In concluzie, consumul moderat de ciocolata neagra poate preveni sau intarzia debutul diabetului zaharat.

6. Anticarii

Potrivit oamenilor de stiinta, ciocolata poate preveni in mod paradoxal aparitia cariilor dentare. A fost dovedit ca o anumita parte a boabelor de cacao, care contine ciocolata, ajuta la combaterea eficienta a cariilor.

7. Sursa de minerale

Ciocolata neagra este bogata in minerale, precum seleniu, zinc și potasiu. Seleniul asigura protectie impotriva cancerului iar zincul ajuta la intarirea sistemului imunitar. Alimentele bogate in potasiu reduc riscul aparitiei bolilor de inima, a accidentelor vasculare cerebrale si a tensiunii arteriale.

Ciocolata ii face pe toti sa zambeasca. Chiar si pe bancheri.  Benneville Strohecker, ciocolatier

8. Un drog dulce

Dominique Persoone, un ciocolatier belgian, a proiectat un dispozitiv care iti permite sa prizezi ciocolata pe nas. Astfel, iti poti satisface placerea pentru ciocolata fara sa risti sa te ingrasi.

9. Adevarul despre ciocolata alba

Dupa nume nu putem sa ne dam seama, dar ciocolata alba nu este ciocolata. Acesta nu contine lichior de cacao sau cacao in substanta solida.

10. Ciocolata ne ajuta sa slabim

Potrivit unui studiu american, consumul de ciocolata poate contribui la scaderea in greutate. Oamenii de stiinta sunt de parere ca in ciocolata sunt prezente calorii diferite de cele normale, deoarece acestea stimuleaza mai mult metabolismul, care ajuta la arderea grasimilor. Efectele metabolice ale unor compusi de ciocolata, fac din ciocolata un aliat ideal al dietelor de slabit.

11. Un creier mai vigilent

Cercetatorii au descoperit ca consumul de ciocolata care contine 60% cacao iti va face creierul sa fie mai alert si mai vigilent. Mai mult decat atat, atunci cand contine L-teanina, un aminoacid aflat in continutul ceaiului verde, ciocolata contribuie la scaderea tensiunii arteriale si sangvine.

lapte12. Super puterile laptelui cu ciocolata

Potrivit unui studiu, consumul de lapte cu ciocolata te ajuta sa iti recuperezi energia dupa o sedinta de sport. Combinatia dintre proteine si carbohidrati pare a fi benefica pentru muschii obositi.

13. Boicot

In anul 1947, mai multi copii din Canada si-au manifestat dezacordul impotriva cresterii pretului pentru batonul preferat de ciocolata de la 5 la 8 centi, intrand in greva.

14. 10 000 este numarul tabletelor de ciocolata

Acesta este numarul tabletelor de ciocolata consumate in medie, intr-o viata de om.

15. Ciocolata dupa betie

Dupa o petrecere de proportii, iti va scadea glicemia. Remediul ideal consta intr-un milkshake sau o inghetata cu ciocolata, care te vor hidrata si te vor ajuta sa iti recapeti fortele.

Share Button

LASA UN RASPUNS

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *