Florile, mijloc de infrumusetare a locuintei - Woman2woman.ro


Florile, mijloc de infrumusetare a locuintei

By on decembrie 29, 2014

mancare de post

Share Button

 

Despre flori se spune ca sunt una dintre cele mai frumoase creatii ale naturii, insa sunt mai mult de atat. Florile pot personaliza un camin sau pot transforma o casa, intr-un camin. Insa, la fel cum alegem mobila dupa anumite criterii, aranjamentele florale sau plantele verzi ornamentale, trebuie alese si ele cu bun gust si inspiratie. Mai jos vom descoperi impreuna cateva sugestii pentru a alege corect modul in care ne decoram locuinta, dar si modul in care le purtam de grija acestor aranjamente, fie ca sunt naturale, fie ca nu.

Autor: Diana Fanea

plante apartament simplifiedbee.com

Foto: simplifiedbee.com

Vom incepe astfel cu plantele verzi ornamentale, care sunt aduse in mod obisnuit din tari calde, astfel incat ele au nevoie de lumina pentru a respira, pentru a se hrani, prin absorbirea bioxidului de carbon din aer. Daca plantele sunt private de lumina necesara nu vor inflori, nu vor face seminte si mai mult de atat, vor creste fragile si se vor rupe usor. Daca planta este amplasata intr-un loc al casei in asa fel incat primeste lumina doar pe o parte, saptamanal o vom intorce cu partea umbrita spre lumina.

apa de ploaie nationalweatherstation.com

Foto: nationalweatherstation.com

In ceea ce priveste hrana plantelor, cea mai naturala si totodata potrivita, este apa de ploaie, aceasta fiind puternic bogata in bioxid de carbon si azot, urmata fiind de apa de rau. Daca alegem sa udam plantele cu apa potabila, trebuie sa imblanzim starea apei de la robinet, pregatind-o cu cateva ore inainte de udarea propriu zisa a lantelor, pentru a se incalzi la temperatura mediului ambiant.

Cele mai bune alegeri din „soiul” plantelor verzi, in vederea decorarii locuintei, sunt: cercelusul, begonia, asparagusul, primula, ficusul, mireasa sau tradescanta, plante cunoscute  si recomandate pentru frumusetea florilor sale sau pentru lunga lor durata de viata.

Referitor la aranjamentele florale, ghivece sau ornamente, acestea pot fi create din: muscate, petunii, glicine, caltunasi, micsunele, cercelusi sau asparagus. In mod deosebit se recomanda caltunasii, cunoscuti pentru frumusetea culorilor sale, dar si pentru parfumul placut pe care il emana.

Pont: Daca alegeti plantele verzi, in ghivece, nu uitati sa mentineti umiditatea in casa, prin aerisire, atunci cand temperatura depaseste 17 grade Celsius. De asemenea, e nevoie sa ajutati la dezvoltarea plantelor, prin ingrasamintele chimice care se adauga in apa sau in pamantul din ghiveci. Cele mai benefice ingrasaminte pentru plante sunt azotatul de potasiu si/sau fosfor.

Share Button

One Comment

LASA UN RASPUNS

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *