Cum interpretam limbajul trupului in cadrul unei intalniri amoroase - Woman2woman.ro


Cum interpretam limbajul trupului in cadrul unei intalniri amoroase

By on februarie 26, 2013

mancare de post

Share Button

Cat am vrea sa putem decoda ce vrea de fapt sa ne transmita partenerul in cadrul unei intalniri! Dar rareori avem curajul de a spune exact ce simtim, poate de teama unui refuz sau pentru a evita ridicolul in cazul in care partenerul nu impartaseste aceleasi sentimente. Ne straduim sa intelegem mesajele nerostite, caci adesea gesturile pot spune mai mult decat reusim noi sa transmitem. Viata noastra este plina de astfel de gesturi involuntare, dar pline de semnificatii. Ne ajuta sa le descifram psihologul Joseph Messinger, autor al cartii Gesturile predictive, publicata in anul 1994 si reeditata de 5 ori.

Autor: Claudia Ilies

limbajul trupuluiCum putem sti daca persoana cu care ne-am intalnit ne place sau nu? Trebuie sa fim atente la gesturile trupului, caci acestea ne pot comunica mai mult decat cuvintele uneori. Oricat de emotionata ai fi, incearca sa privesti bratele, picioarele, genunchii si buzele si sa retii corect gesturile acestuia ca reactie la intrebarile adresate.

Bratele: daca partenerul tau de intalnire isi tine mainele pe langa corp inseamna ca este foarte relaxat, iar daca isi balanseaza unul dintre brate in timpul conversatiei putem interpreta acest gest ca pe o dorinta de neimplicare. Daca personajul are anumite suspiciuni, va avea tendinta sa isi tina bratele incrucisate, dorind sa se protejeze. In aceasta situatie, intalnirea nu va avea succes, conversatia fiind inchisa. Daca interlocutorul simte nevoia sa isi ascunda bratul stang la spate, se simte de fapt depasit de situatie si doreste sa isi controleze emotiile. Daca ascunde bratul drept, persoana se teme sa nu piarda controlul si astfel alege sa isi exprime nemultumirea fata de situatia prezenta.

Buzele ne tradeaza si ele: buza superioara atunci cand mintim sau suntem furiosi, iar cea inferioara daca ne simtim vinovati. Obisnuim sa ne muscam buzele daca ne aflam intr-o stare de disconfort. O persoana suprasolicitata sau dezorientata isi va musca buza superioara. Muscatul buzei inferioare corespunde nevoii de a fi pe placul interlocutorului, iar gestul poate fi folosit involuntar ca arma de seductie. Daca persoana isi va trece un deget deasupra buzelor, inseamna ca nu doreste sa abordeze un anumit subiect.

Psihologul este de parere ca pozitia genunchilor poate fi plina de semnificatii si permite evaluarea nivelului de disponibilitate a persoanei. Genunchii indoiti si picioarele care tind sa ramana sub scaun demonstreaza o lipsa de disponibilitate a persoanei, caz in care conversatia va fi dificila. Daca genunchii sunt intr-un unghi drept, interlocutorul este disponibil partial, dar nu putem sti exact la ce se refera aceasta disponibilitate. Va fi dificil sa gasim punctul comun. Daca picioarele sunt intinse si depasesc nivelul genunchilor, persoana este relaxata si disponibila pentru o conversatie linistita.

Mainile traduc inconstient starea emotionala a unei persoane: daca palmele sunt deschise si orientate in sus arata deschiderea catre discutie, iar daca sunt orientate in jos ne spun ca persoana respectiva este prudenta si, de regula, capabila sa tempereze deciziile celorlalti. Persoana care are anumite retineri va tine palmele una peste alta in timpul discutiei. Daca palmele sunt stranse, subiectul poate da dovada de agresivitate, refuzand comunicarea in acele momente. Cel care isi ascunde mainele doreste sa tina secret adevarul. Daca ascunde doar mana dreapta, se simte in inferioritate fata de interlocutor, iar daca isi ascunde dreapta duce lipsa de idei la momentul respectiv.

Si pozitia picioarelor ne poate ajuta sa intelegem ce vrea sa ne spuna partenerul si cum se simte in compania noastra: daca picioarele ating pamantul, persoana este relaxata, calma si nu se simte deranjata de nimic. Daca picioarele stau sprijinite de bara scaunului, poate simte nevoia sa isi pastreze echilibrul intr-o situatie care tinde sa degenereze catre directii nedorite. Daca piciorul de sprijin este cel drept, interlocutorul ne transmite o lipsa de interes pentru conversatie si este cazul sa gasim un alt subiect de discutie inainte de a se plictisi definitiv. Daca piciorul de sprijin este stangul, persoana respectiva se teme de esec, acesta fiind un semn ca partenerul dvs. este incordat.

Sursa foto: www.cavemag.com

Share Button

LASA UN RASPUNS

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *