7 lucruri pe care orice viitor antreprenor trebuie sa le stie - Woman2woman.ro


7 lucruri pe care orice viitor antreprenor trebuie sa le stie

By on februarie 21, 2017

mancare de post

Share Button

Te-ai saturat sa fii o simpla angajata si iti doresti din ce in ce mai mult sa fii propriul tau sef, sa ai business-ul tau? Nimic mai simplu. Daca ai destule cunostinte intr-un domeniu care iti place, poti incepe sa pui bazele propriei afaceri si sa devii antreprenoare.

Din exterior lucrurile par mai roz decat sunt in realitate. Vei constata, insa, ca nu ai toate notiunile si nu cunosti in detaliu toate amanuntele. La inceput va fi mai greu si rabdarea este cheia succesului. De asemenea, trebuie sa ai in vedere ca e posibil sa nu poti deveni o antreprenoare de succes cu notiunile pe care le cunosteai ca angajata. Ca viitoare antreprenoare vei avea de invatat cate ceva tot timpul. Iata, pentru inceput, ce ar trebui sa stii:

7 lucruri pe care orice viitor antreprenor trebuie sa le stie

1.Daca nu stii sa vinzi, nu poti deveni antreprenor

Vanzarea este cheia afacerii tale. Trebuie sa te initiezi in ale vanzarii, daca nu ai cunostinte in domeniu, caci va fi nevoie sa promovezi si apoi sa vinzi produsele, pe care le scoti pe piata.

Arta vanzarii se invata mai usor practicand-o, daca stii notiunile de baza. Daca esti un bun negociator vei putea sa vinzi mai usor produsele, pe care iti doresti sa le scoti pe piata.

2.Un antreprenor de succes va studia afacerile si investitiile

Poti avea succes in afaceri, daca faci ceea ce trebuie si nu doar ceea ce iti place. E necesar sa studiezi banii si tot ce tine de acestia. Managementul financiar nu trebuie sa fie un proces complex si complicat.

Poti cere sfaturi daca nu te pricepi sau incearca sa simplifici lucrurile cat mai mult, ca munca sa fie cat mai usoara. Altfel, vei pierde mult timp cu detaliile si nu vei mai avea timp sa iti dezvolti afacerea.

Incearca sa fii consecventa in gestionarea banilor, poti folosi chiar un soft de management financiar, care te va ajuta sa tii situatia sub control.

3. Banii produsi cu ajutorul firmei nou infiintate ar trebui pastrati intr-un cont separat de cei personali

Este de preferat sa nu te hazardezi in folosirea, in scop personal a acestor sume, decat dupa ce vei depasi o anumita cifra de afaceri, chiar daca tentatia este mare. Altfel, vei ajunge usor la faliment.

Pentru o evidenta mai buna a banilor din contul firmei, toate tranzactiile de afaceri si platile trebuie facute prin conturile firmei.

4. Un flux de numerar pozitiv este calea spre succes

Un flux de numerar pozitiv este calea spre succes, pentru ca gestionarea fluxului de numerar ar trebui sa fie o parte care se inglobeaza obligatoriu in gestionarea banilor firmei.

Fara un rulaj consecvent de bani, afacerea ta nu va rezista prea mult, de aceea este de preferat sa ai o estimare otpimista si una pesimista asupra vanzarilor.

5. Planificarea bugetului este esentiala

Planifica un buget de la inceput, plecand de la obiectivele business-ului pe termen lung, pentru a detine o evidenta clara a veniturilor, cat si a modului in care vei aloca resursele pentru asigurarea viziunii intregii afaceri.

In momentul in care vei avea un buget cat mai realist, vei intelege de cati bani dispui, ce cheltuieli ai si ce venituri sunt necesare pentru ca afacerea ta sa aiba succes in viitor.

6. Marketing, publicitate, vanzari

Trebuie sa detii notiuni de baza in marketing si publicitate, domenii legate direct tot de vanzari. E necesar sa inveti cum sa vinzi un produs si cum sa-l scoti in evidenta pentru a avea succes pe piata.

Poti invata singura, pas cu pas ce tine de aceste domenii sau poti sa faci cursuri de initiere in acest domeniu.

7. Contabilitate si resurse umane

Cateva notiuni de resurse umane si contabilitate primara sunt de un real ajutor pentru a incepe afacerea. Chiar daca nu ai cunostinte in domeniu, este important sa intelegi notiunile de baza din contabilitate precum: intocmirea unei facturi, un cont de profit si pierdere sau ce inseamna bilant si cand trebuie intocmit. Pentru gestionarea intregii contabilitati a firmei va trebui, totusi, sa angajezi un contabil.

Acestea sunt doar cateva dintre notiunile de baza pe care trebuie sa le stapaneasca un viitor antreprenor, insa lista e lunga si complexa. Trebuie sa iti faci timp sa investesti in tine si in afacerea ta. Independenta financiara se dobandeste in timp.

Share Button

LASA UN RASPUNS

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *