5 locuri de vazut in concediu si un curs care te poarta prin cele mai frumoase colturi ale lumii - Woman2woman.ro


5 locuri de vazut in concediu si un curs care te poarta prin cele mai frumoase colturi ale lumii

By on aprilie 7, 2017

mancare de post

Share Button

Stii deja unde pleci in concediu vara asta? Cursul Marile capodopere ale Arhitecturii, ce incepe din 11 aprilie, ora 19.00, la Fundatia Calea Victoriei, te ajuta sa te hotarasti.

Pune pe lista cu ”de vazut neaparat” urmatoarele cinci locuri despre care lectorul Raluca Mocanu ne-a povestit cele mai interesante detalii:

Pompei

Multe picturi descoperite acolo au fost cenzurate in secolul al XIX-lea. In sit, imaginile considerate deranjante pentru gustul epocii au fost acoperite cu mortar. Operele de arta de acelasi tip, depozitate in muzeul din Napoli, au fost incuiate intr-un cabinet secret la ordinul regelui Francisc I si accesibile doar “oamenilor maturi cu calitati morale respectabile”. Acest cabinet a fost redeschis permanent abia in anii 2000.

Atena

Templele grecesti erau policrome, nu asa sobre cum le cunoastem astazi. Pe Parthenon testele au evidentiat urmele unor culori intense, cum ar fi rosu, albastru sau verde. Sculpturile extrase din Parthenon si duse de Lordul Elgin in Anglia pastreaza foarte putine urme de culoare, in schimb. Ele au fost curatate in repetate randuri, agresiv, in spiritul ideeii ca erau la origine de un alb imaculat.

Castelul Carcassone

Cetatea a fost in evul mediu centrul credintei catare, considerata erezie de catre papalitate. Contra ei a pornit singura cruciada purtata pe teritoriu european. Predarea castelului, dupa doua saptamani de asediu, este pictata in manuscrisele din epoca.

El Escorial

Instructiunile lui Filip al II-lea catre arhitectul Toledo la construirea manastirii “El Escorial“, de peste 500 de ani necropola monarhiei spaniole, au fost simple. Monarh absolutist, Filip a dictat: “Vreau simplitate in constructie si sa transpara un aer sever, indiferent din ce parte va fi privit. Vreau sa emane aristocratie, fara aroganta, si maiestuozitate, fara ostentatie”. Pe langa scopurile si destinatiile sale initiale, Escurialul a ajuns cu timpul un imens muzeu de arta care, paradoxal, adaposteste intre zidurile sale reci si sumbre numeroase capodopere ale geniului uman.

Casa Mila

Arhitectul Gaudi a gandit la casa Mila un sistem original de sustinere. Casa este precum un organism viu care poate fi adaptat usor viitoarelor cerinte. Apartamentele pot fi reimpartite, unite, micsorate sau eliminate total, lasand tot spatiul etajului liber. Conceptul de plan deschis este expus de Gaudi cu peste 20 de ani inainte de timpul sau. Aceasta flexibilitate a permis ca etajul principal sa fie de-a lungul timpului apartament de locuit, spatiu de birouri, sala de bingo si astazi spatiu expozitional.

Vrei mai multe povesti? Te asteptam marti, 11 aprilie la cursul Mari capodopere ale arhitecturii. Cu siguranta iti va deschide pofta pentru calatorii. 🙂

Scrie-ne pe contact@victoriei.ro sa ne anunti ca vii si achita taxa de participare, ca sa rezervi locul. Cele cinci intalniri de curs se tin cu frecventa saptamanala, la sediul Fundatiei Calea Victoriei – str. Popa Soare nr. 40, et. 1, Bucuresti.

——————————–

Fundatia Calea Victoriei este singurul loc din Bucuresti in care te poti dezvolta cu ajutorul artei si culturii printr-o diversitate mare de cursuri si evenimente culturale si interactive. De peste 10 ani inspiram prin arte si cultura si sustinem tinerii talentati. Am reusit sa ducem o munca de pionierat in felul in care se organizeaza evenimentele culturale si, in timp, am devenit o academie in cadrul careia peste 100 de cercetatori, artisti si traineri s-au format ca lectori.

Ne mandrim cu peste 50 000 de cursanti care au participat la proiectele noastre si cu peste 2000 de tineri care au beneficiat de burse (participare gratuita la cursurile preferate). Multumim tuturor celor care ne-au fost alaturi in toti acesti ani: Cercul Militar National, Grand Hotel Continental, Universitatea Nationala de Muzica din Bucuresti, Banca Nationala a Romaniei, Teatrul Odeon si Muzeul Cotroceni.

Share Button

LASA UN RASPUNS

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *