5 moduri in care iti recapeti increderea in sine - Woman2woman.ro


5 moduri in care iti recapeti increderea in sine

By on august 11, 2017

mancare de post

Share Button

Sunt momente cand ne pierdem increderea in noi insine. Si, cu cat sunt mai multe moment in care acumulam sentimente negative si ganduri negative la adresa noastra, cu atat mai greu ne va fi sa avem din nou incredere in noi. Iata cateva modalitati prin care iti poti recastiga increderea, pentru a te simti mai bine.

1.Fa lucruri mici, dar care au o finalitate masurabila

Nu e nevoie sa faci lucruri marete. E suficient sa incepi cu lucruri mici, care vor putea fi masurate la final si poate vor fi chiar apreciate de altii. Atunci cand te devalorizezi, ai nevoie sa iti arati tie insati ca inca poti face lucruri care sa conteze.

Propune-ti la inceput sa faci lucruri mici, ale caror rezultate sunt vizibile. Bucura-te de rezultat si felicita-te pentru asta. Si nu te opri aici. Continua sa faci lucruri, sa te bucuri si sa te apreciezi pentru ele. E un inceput bun.

  1. Fa o lista cu reusitele tale din trecut

O perioada proasta nu sterge reusitele tale de pana in acel moment. Chiar daca reusesti mai greu sa obtii rezultate acum, in trecut sigur ai reusit sa faci lucruri care merita mentionate. Fa o lista si aminteste-ti sentimentele simtite atunci. Bucura-te de ceea ce ai facut.

Din nou, nu e nevoie sa fie vorba despre lucruri mari. Pur si simplu reusita unei retete, apreciate de familia ta, sau organizarea unei petreceri reusite. Toate acesteaconteaza si merita mentionate. Daca ai reusit sa faci lucrurile acestea, vei reusi din nou. Trebuie doar sa iti propui sis a depui efort. Iar acesta va fi rasplatit.

  1. Nu mai stii care sunt calitatile tale? Intreaba un prieten

Cuvintele frumoase ne ajuta sa capatam incredere in noi. Si ale cui cuvinte ne pot unge pe suflet, daca nu ale prietenilor apropiati. Ei sunt cei care ne apreciaza si ne stiu calitatile. Iar atunci cand nu mai sti ca esti valoroasa, roaga un prieten sa iti spun ace apreciaza la tine. S-ar putea sa prinzi cateva idei care sa tea jute sa capeti incredere in tine si energie.

  1. Nu iti propune scopuri imposibil de atins

Sigur ca toti ne dorim sa avem realizari cat mai mari, insa strica atunci cand ne propunem lucruri foarte greu sau imposibil de realizat. Tocmai de aceea, propune-ti scopuri mai mici, pe care le poti indeplini. Acestea te vor ajuta sa capti incredere in tine, in vreme ce obectivele pe care nu vei reusi sa le atinci iti vor intari ideea ca nu ai valoare si ca nu poti face lucruri. Ceea ce, cu siguranta, nu e adevarat.

Asadar, obiectivele mai mici si usor de atins reprezinta cheia spre redobandirea increderii in sine.

  1. Fa o lista a calitatilor tale

Fiecare dintre noi are alitati. Nimeni nu s-a nascut doar cu defecte. Suntem sume de calitati si defecte, astfel ca o lista cu punctele tale forte poate sa te ajute. Nu te opri la aceasta lista, ci gandeste-te si in ce situatii ti-ai demonstrate aceste calitati.

De exemplu rabdarea poate fi o calitate iar o situatie in care ti-ai manifestat-o este cea cand i-ai explicat unui copil cum functioneaza o jucarie sau cand ai lasat in fata ta pe altcineva la rand, desi te grabeai. Cu siguranta poti gasi destule situatii care sa-ti sublinieze calitatile.

Share Button

LASA UN RASPUNS

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *