Paste integrale cu dovlecel

Scris de: la data: May 6, 2014
Share Button

paste integrale cu dovlecel ardei iutePastele integrale cu legume sunt potrivite pentru anumite diete in care carbohidratii nu se pot consuma alaturi de carne. De asemenea, e si o reteta delicioasa de post sau pe care o poti pregati ori de cate ori te grabesti sau vrei sa mananci mai usor.

Autor: Mihaela Dinu

Ingrediente:

– un ardei gras rosu
– o ceapa mica sau o jumatate de ceapa mare
– doua fire de usturoi verde
– un dovlecel
– o lingura de seminte de in
– doua rosii medii sau o rosie mare
– o cutie de paste integrale
– doua linguri de ulei
– lingura de pasta de rosii

Sosul de legume:

Taie marunt toate ingredientele, fara a le amesteca intre ele. Pune la iincins putin ulei, adauga ceapa taoata marunt si amesteca bine 20-30 de secunde. Adauga apoi usturoiul verde maruntit si cubuletele de ardei rosu. Mai lasa 30 de secunde la foc mic, amestecand incontinuu, astfel incat sa nu se arda. Adauga rosiile maruntite, dovlecelul taiat in cubulete mici, semintele de in, pasta de rosii si putina apa, doar cat sa se amestece cu uleiul si inceapa sa fiarba. Se mai lasa la foc mic timp de cca 15-20 de minute, pana cand legumele au inceput sa se inmoaie putin.

Pastele:

Pune la fiert apa cu sare si atunci cand aceasta da in clocot, adauga pastele. Fierbe-le atat cat scrie pe cutie. Amesteca din cand in cand, pentru a nu se lipi. Cand sunt gata, scurge pastele si adauga sosul de legume.

Consuma-le cu ardei iute.

paste integrale cu dovlecel ardei iutePofta buna!

 

Share Button

Ti-a placut acest articol? Da-i un vot si posteaza un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *